National Science Library of Georgia

ვარდისფერი მშრალი და ნახევრადმშრალი ღვინომასალების მიღების მეთოდი

ვარდისფერი მშრალი და ნახევრადმშრალი ღვინომასალების მიღების მეთოდი = Method for Obtaining Pink Dry and Halfdry Winematerials : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 209(1313870) B : (51) С 12 G 1/02 (IPC, 2006) / მერაბ ჯაფარიძე, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, თამაზ შალამბერიძე. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995-12-25. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 1 გვ. ;

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინომასალების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ყურძნის დაჭყლეტას, ტკბილის მოცილებას, მის შერევას ბოლომდე დადუღებულ ან 3-5% შაქრის შემცველობამდე დადუღებულ 35-400ჩ Еტემპერატურამდე გაცხელებულ და 250-300 მგ/ლ გოგირდოვანი ანჰიდრიდის შემცველობამდე სულფიტირებულ წითელი ჯიშის ყურძნის ნაწრეტ ჭაჭასთან. ამასთან ჭაჭისა და ტკბილის 1:3,5-1:4,5 თანაფარდობით, შემდეგ ნარევს დაადუღებენ ერთ-ერთი ცნობილი ხერხით. დუღილის დამთავრების შემდეგ ღვინომასალებს აცალკევებენ ჭაჭისაგან, ახდენენ მის დაწმენდას და სულფიტაციას.

209(1313870) ge B 1995-12-25 published Sakpatenti

ღვინის მრეწველობა მეღვინეობა ალკოჰოლიანი სასმელები სასმელები ღვინომასალa ღვინო
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.