მატონიზირებელი უალკოჰოლო სასმელის მიღების ხერხი
მატონიზირებელი უალკოჰოლო სასმელის მიღების ხერხი
= Method for Production of Tonic Non-Alcoholic Drink : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2002 902 U : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006) /
ვიქტორ მოროშკინი, გიორგი ჩახუნაშვილი, ირაკლი კალანდია, კონსტანტინე ჩახუნაშვილი.
- ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2002 05 10 # 9.
- სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; ცხრილი: 1.
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი მიზნობრივი პროდუქციის კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, ორგანოლეპტი- კური მახასიათებლების გაუმჯობესება და უალკოჰოლო სასმელების ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ციტრუსის ნაყენის კუპაჟირებას მატონიზირებელ და არომატულ- -საგემოვნო დანამატებთან, კუპაჟის დაყოვნებას, ნახშიროჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას, ამასთან, მატონიზირებელი დანამატის სახით გამოიყენება ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრატი, ხოლო არომატულ-საგემოვნო დანამატის სახით - ყუ- რძნის ან ხილ-კენკრას წვენი, ტარხუნის ნაყენი, ან ღვინო, ამასთან, კუპაჟირების წინ არომატულ-საგემოვნო დანამატისაგან წინასწარ მზადდება შაქრიანი სიროფი, ხოლო კუპაჟირების შემდეგ წარმოებს ფილტრაცია და ნახშირორჟანგით გაჯერება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
902 ge Y 2002-05-10 published Sakpatenti
უალკოჰოლო სასმელები სასმელები კვების მრეწველობა ღვინო წვენი
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი მიზნობრივი პროდუქციის კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, ორგანოლეპტი- კური მახასიათებლების გაუმჯობესება და უალკოჰოლო სასმელების ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ციტრუსის ნაყენის კუპაჟირებას მატონიზირებელ და არომატულ- -საგემოვნო დანამატებთან, კუპაჟის დაყოვნებას, ნახშიროჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას, ამასთან, მატონიზირებელი დანამატის სახით გამოიყენება ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრატი, ხოლო არომატულ-საგემოვნო დანამატის სახით - ყუ- რძნის ან ხილ-კენკრას წვენი, ტარხუნის ნაყენი, ან ღვინო, ამასთან, კუპაჟირების წინ არომატულ-საგემოვნო დანამატისაგან წინასწარ მზადდება შაქრიანი სიროფი, ხოლო კუპაჟირების შემდეგ წარმოებს ფილტრაცია და ნახშირორჟანგით გაჯერება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
902 ge Y 2002-05-10 published Sakpatenti
უალკოჰოლო სასმელები სასმელები კვების მრეწველობა ღვინო წვენი