National Science Library of Georgia

მატონიზებელი სასმელის წარმოების ხერხი

მატონიზებელი სასმელის წარმოების ხერხი = METHOD OF MANUFACTURE OF TONIC BEVERAGE : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2010 4942 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006) / ინგუშ ჭოლაძე, ეთერ მაგრაქველიძე, მირზა ჭოლაძე, ზურაბ მაისურაძე, ვლადიმერ ბოკუჩავა. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2010 04 12 # 7. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ყურძნიდან წვენის მიღებას, წვენის გამოწურვის შედეგად მიღებული ნარჩენის ექსტრაქციას ცხელი წყლით 15-20 წუთის განმავლობაში ნარჩენისა და ცხელი წყლის თანაფარდობით 1:(5-7), ექსტრაქტის გაფილტვრას, წვენისა და ექსტრაქტის კუპაჟირებას თანაფარდობით 1:1, რის შემდეგაც წარმოებს კუპაჟის ალკოჰოლური დუღილი ალკოჰოლის 1,5-2 მოც.% შემცველობამდე 8-10 წუთის განმავლობაში, კუპაჟის გაფილტვრას, რის შემდეგაც კუპაჟს ემატება ნატრიუმის ბენზოატი 0,02-0,04 მას.% რაოდენობით, ნახშირორჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას.

4942 ge B 2010-04-12 published Sakpatenti

სასმელები უალკოჰოლო სასმელები კვების მრეწველობა წვენი ყურძნის წვენი მცირეალკოჰოლიანი სასმელები
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.