სითხის გაკამკამების ხერხი და დანადგარი მისი განხორციელებისათვის
სითხის გაკამკამების ხერხი და დანადგარი მისი განხორციელებისათვის
= METHOD OF CLARIFYING LIQUIDS AND APPARATUS FOR ITS REALIZATION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1996 608 (1829912) B : (51) A 23 L 2/30 (IPC, 2006) /
ედუარდ ჰარტმანი.
- ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):1988-09-30.
- გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 12 გვ. ; ფიგურა: 3.
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
გამოყენება: სითხის, კერძოდ ბოსტნეულის, კენკროვნების, ყურძნის და ა.შ. ნედლი წვენების გაკამკამების ხერხებში ულტრა _ ან მიკროფილ¬ტრა¬ცი¬ის გზით. დაშლის დროის განმავლობაში ულტრა _ ან მიკროფილტრაციული დანად¬გა¬რის (1) შესაკავებელი სუბსტრანციის ცირკულიაციის კონტურში (2,3,4) ხორციელდება მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთირების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის გაზრდით ფილტრაციული სიმძლავრე თავდაპირველად მნიშვნელოვნად მცირდება, ხოლო შემდგომ ხელახლა იზრდება სიდიდემდე, რომელიც მდებარეობს საწყისი სიდიდის ზევით. ფილტოაციული სიმძლავრის მაქსიმალურად შესაძლებელი სიდიდის მიღწევისას მყარი ნივთიერების შემ¬ცველობის წილი და, მაშასადამე ფილტრაციული სიმძლავრე, შენარჩუნდება მუდმივ სიდიდეზე ასარინებელი შესაკავებელი სუბსტანციის, ან მიყვანილი ახა¬ლი წვენის რაოდენობის რეგულირებით. ამის საშუალებით შეიძლება სა¬გრძნობლად გაუმჯობესდეს ფილტრაციული სიმძლავრე.
608(1829912) ge B 1997-01-29 published Sakpatent
სასმელები უალკოჰოლო სასმელები კვების მრეწველობა გაკამკამება წვენი
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
გამოყენება: სითხის, კერძოდ ბოსტნეულის, კენკროვნების, ყურძნის და ა.შ. ნედლი წვენების გაკამკამების ხერხებში ულტრა _ ან მიკროფილ¬ტრა¬ცი¬ის გზით. დაშლის დროის განმავლობაში ულტრა _ ან მიკროფილტრაციული დანად¬გა¬რის (1) შესაკავებელი სუბსტრანციის ცირკულიაციის კონტურში (2,3,4) ხორციელდება მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთირების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის გაზრდით ფილტრაციული სიმძლავრე თავდაპირველად მნიშვნელოვნად მცირდება, ხოლო შემდგომ ხელახლა იზრდება სიდიდემდე, რომელიც მდებარეობს საწყისი სიდიდის ზევით. ფილტოაციული სიმძლავრის მაქსიმალურად შესაძლებელი სიდიდის მიღწევისას მყარი ნივთიერების შემ¬ცველობის წილი და, მაშასადამე ფილტრაციული სიმძლავრე, შენარჩუნდება მუდმივ სიდიდეზე ასარინებელი შესაკავებელი სუბსტანციის, ან მიყვანილი ახა¬ლი წვენის რაოდენობის რეგულირებით. ამის საშუალებით შეიძლება სა¬გრძნობლად გაუმჯობესდეს ფილტრაციული სიმძლავრე.
608(1829912) ge B 1997-01-29 published Sakpatent
სასმელები უალკოჰოლო სასმელები კვების მრეწველობა გაკამკამება წვენი