National Science Library of Georgia

ყველის წარმოების ხერხი

ყველის წარმოების ხერხი = METHOD FOR MANUFACTURE OF CHEESE : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2010 1619 Y : (51) A 23 C 19/00 (IPC, 2006) / ავთანდილ ხარაზიშვილი, დავით ბასილაძე, ლევან თორთლაძე, გიული გოგოლი, ამროსი ჭკუასელი. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2010 09 27 #18. - სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: ცხრილი 1.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს რძის პასტერიზაციას და ნორმალიზაციას ცხიმის მიხედვით, გაციებას ჩასაკვეთ ტემპერატურამდე, მასში რძემჟავა ბაქტერიების დამატებას, შემდეგ კალციუმის ქლორიდის შემცველი ნივთიერებებისა და მაჭიკის ფერმენტის შეტანას, ჩაკვეთის შემდეგ წარმოქმნილი ნადედის დამუშავებას, შრატის მოცილებას, დარჩენილი მასის გაცხელებას, ყველის ფორმირებას, დაყალიბებას, დამარილებას და მომწიფებას,ამასთან, რძემჟავა ბაქტერიების დამატების შემდეგ კალციუმის ქლორიდის შემცველ ნივთიერებად შეაქვთ მინერალური წყალი "ლუგელა", 100ლ რძეზე- 200-400 მლ ოდენობით.

1619 ge Y 2010-09-27 published Sakpatenti

კვების მრეწველობა რძე ყველი პასტერიზაცია
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.