მარცვლოვანი პურის მომზადების ხერხი
მარცვლოვანი პურის მომზადების ხერხი
= METHOD OF MANUFACTURE OF GRAIN BREAD : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2010 5117 B : (51) A 21 D 13/08 (IPC, 2006) /
მარია სილაგაძე, ელისო ძნელაძე, ელიზა ფრუიძე, ცირა ხუციძე, გულნარა ხეცურიანი.
- ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2010 11 10 №21.
- გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს ხორბლის მარცვლების დალბობას წყალში 4-5 სთ-ის განმავლობაში, გაღივებას 20-24 სთ-ის განმავლობაში, გაღივებულ მარცვალზე მიწავაშლას დამატებას, დაქუცმაცებას, დაქუცმაცებულ მასაზე დაწნეხილი საფუვრის და მარილის დამატებას, ცომის მოზელას, გაფუებას, დაყოფას, ფორმის მიცემას და გამოცხობას, ამასთან, კომპონენტებს იღებენ შემდეგი თანაფარდობით, მას%-ში: გაღივებული მარცვალი 80-90, მიწავაშლა 4-14, მარილი – 1,5,
5117 ge B 2010--11-10 published Sakpatenti
კვების მრეწველობა პურის წარმოება
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს ხორბლის მარცვლების დალბობას წყალში 4-5 სთ-ის განმავლობაში, გაღივებას 20-24 სთ-ის განმავლობაში, გაღივებულ მარცვალზე მიწავაშლას დამატებას, დაქუცმაცებას, დაქუცმაცებულ მასაზე დაწნეხილი საფუვრის და მარილის დამატებას, ცომის მოზელას, გაფუებას, დაყოფას, ფორმის მიცემას და გამოცხობას, ამასთან, კომპონენტებს იღებენ შემდეგი თანაფარდობით, მას%-ში: გაღივებული მარცვალი 80-90, მიწავაშლა 4-14, მარილი – 1,5,
5117 ge B 2010--11-10 published Sakpatenti
კვების მრეწველობა პურის წარმოება