National Science Library of Georgia

სპირტის ფილტრაციის კომპლექსური ხერხი უმაღლესი ხარისხის ალკოჰოლური სასმელების წარმოებისთვის საჭირო ნედლეულის მისაღებად

სპირტის ფილტრაციის კომპლექსური ხერხი უმაღლესი ხარისხის ალკოჰოლური სასმელების წარმოებისთვის საჭირო ნედლეულის მისაღებად = COMPLEX METHOD OF ALCOHOL FILTRATION TO OBTAIN RAW FOR HIGH QUALITY ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCTION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2013 5976 B : (51) C 07 C 31/08 (IPC, 2006) / გიგა კასრაძე. - ქ. მცხეთა: საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2013 11 25 #22. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს სპირტის გასუფთავებას აქტივირებული ნახშირით, გასუფთავებულ სპირტზე გამომწვარი თიხის ფხვნილისა და კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარის დამატებას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 50 °C ტემპერატურამდე ინტენსიური მორევის პირობებში, შემდეგ თაფლის დამატებას და გაცხელებას 65-80°C ტემპერატურამდე, გაცივებას ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ დეკანტირებას და გაფილტვრას, ამასთან კომპონენტებს 100 დალ სპირტზე იღებენ შემდეგი თანაფარდობით მას.%-ში:
ნახშირის ფხვნილი 1 – 3
თიხის ფხვნილი 10 – 30
კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარი 0,1-0,3
თაფლი 50-100

5976 ge B 2013-11-25 published Sakpatenti

ალკოჰოლური სასმელები სპირტი ფილტრაცია ნედლეული
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.