ალკოჰოლური სასმელის დამზადების ხერხი (Record no. 23664)

000 -LEADER
fixed length control field 04664nam a22002897a 4500
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field Ge_NSL
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION
control field 20191221223529.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 150609t1995 ge ||||| j 00| 0 geo d
013 ## - PATENT CONTROL INFORMATION
Number 55
Country ge
Type of number Y
Date 1995-12-25
Status published
Party to document Sakpatenti
041 ## - LANGUAGE CODE
Language code of text/sound track or separate title ge
084 ## - OTHER CLASSIFICATION NUMBER
კლასიფიკაციის ინდექსი C12F3/08
245 ## - TITLE STATEMENT
Title ალკოჰოლური სასმელის დამზადების ხერხი
Statement of responsibility, etc ვაჟა ხოსიტაშვილი, ლევან ხოსიტაშვილი.
246 ## - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title = Method for Production of Alcoholic Drink
Remainder of title : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1995 55 Y : (51) C 12 F 3/08 (IPC, 2006) /
264 ## - გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის ცნობები
გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის... ადგილი ქ. მცხეთა :
გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის... სახელწოდება საქპატენტი,
გამოცემის, წარმოების, დისტრიბუციის... თარიღი პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 02 09 95 # 2.
300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION
Extent სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ;
500 ## - GENERAL NOTE
General note - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc სასრგებლო მოდელი განეკუთვნება ალკოჰოლური სასმელების წარმოებას.
სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია ალკოჰოლური სასმელების დამზადების გამარტივების, პროდუქტის დანაკარგების შემცირებისა და გაიაფების შესაძლებლობა.
ხერხი ითვალისწინებს ღვინის ლექის გამოხდას, ნედლი სპირტის მიღებას, გამოხდილი ან რბილი წყლით განზავებას (40-41) მოც%, ამასთან ლექის გამოხდას აწარმოებენ მუდმივი მორევით. გამოხდის შემდეგ ლექის ცხელ მასას მუდმივი მორევით უმატებენ ტუტის იმ რაოდენობას, რომ მასა შეტუტიანდეს 1,5-2,5%-მდე. აცხელებენ და ურევენ 55-90 წუთის განმავლობაში, შემდეგ აციებენ, ანეიტრალებენ მარილმჟავას საშუალებით, ფილტრავენ განზავებულ სპირტში შეაქვთ მიღებული ექსტრაქტი (40-41) მოც% 4 - 5%-ის რაოდენობით და შეაქვთ შაქრის ხსნარი იმ რაოდენობით, რომ მისმა საერთო შაქრიანობამ მიაღწიოს 1-1,5%-ს. კუპაჟს ურევენ, და აყოვნებენ 5-10 დღე-ღამის განმავლობაში. ამის შემდეგ ფილტრავენ და კუპაჟს აყოვნებენ 3-4 თვეს. შემდეგ ფილტრავენ და ჩამოასხამენ.
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term ალკოჰოლური სასმელები
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term სასმელი
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term ღვინის ლექი
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term ნედლი სპირტი
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name ხოსიტაშვილი, ვაჟა
Titles and other words associated with a name გამომგონებელი
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name ხოსიტაშვილი, ლევან
Titles and other words associated with a name გამომგონებელი
710 ## - ADDED ENTRY--CORPORATE NAME
9 (RLIN) 32583
Corporate name or jurisdiction name as entry element საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
856 ## - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS
Uniform Resource Identifier http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/
Link text Search patent description for the utility model here
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Source of classification or shelving scheme
Item type პატენტები
Holdings
Withdrawn status Lost status Source of classification or shelving scheme Damaged status Not for loan Permanent location Current location Shelving location Date acquired Full call number Barcode Date last seen Copy number Price effective from Koha item type
          ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი 2015-06-09 C12F3/08 2015-8477 2015-06-09 U 1995 55 Y 2015-06-09 პატენტები

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას