National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

თაფლის ალკოჰოლიანი სასმლის მიღების ხერხი ცისანა ოშაყმაშვილი, მარიამ ხოსიტაშვილი, ნიკა ხოსიტაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 12 26 # 24Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 3707, B, 2005-12-26, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Honey Alcoholic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3707 B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G3/06
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მიღებული სასმელის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს თაფლის წყალში გახსნას, მასზე ორთოფოსფორმჟავა ამონიუმის დამატებას, მის ალკოჰოლურ დუღილს საფუვრის წმინდა კულტურის გამოყენებით, მიღებული მშრალად დადუღებული მასის გამოხდას, ფილტრაციას და ჩამოსხმას, ამასთან, გამოხდის შემდეგ ხორციელდება მიღებული გაფილტრული ბუყის კუპაჟი რექტიფიცირებულ ეთილის სპირტთან და თაფლის წყალხსნართან 40 მოც.% სიმაგრის სასმელის მიღებამდე, ხოლო თაფლის წყალხსნარში დამატებით შეიტანება ლიმონმჟავა. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ ლიქიორ-არყის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G3/06 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3707 B Not for loan 2014-5163

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მიღებული სასმელის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს თაფლის წყალში გახსნას, მასზე ორთოფოსფორმჟავა ამონიუმის დამატებას, მის ალკოჰოლურ დუღილს საფუვრის წმინდა კულტურის გამოყენებით, მიღებული მშრალად დადუღებული მასის გამოხდას, ფილტრაციას და ჩამოსხმას, ამასთან, გამოხდის შემდეგ ხორციელდება მიღებული გაფილტრული ბუყის კუპაჟი რექტიფიცირებულ ეთილის სპირტთან და თაფლის წყალხსნართან 40 მოც.% სიმაგრის სასმელის მიღებამდე, ხოლო თაფლის წყალხსნარში დამატებით შეიტანება ლიმონმჟავა. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ ლიქიორ-არყის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.