Normal View MARC View ISBD View

ბუნებრივად ნახევრადტკბილი ღვინომასალის მიღების ხერხი

by ბუიშვილი, გაგაგამომგონებელი; მარხვაშვილი, თემურგამომგონებელი; ღლონტი, თეიმურაზგამომგონებელი; ღლონტი, ზურაბგამომგონებელი; საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Type: materialTypeLabelBookDescription: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.Other Title: = METHOD FOR PRODUCTION OF NATURAL SEMISWEET WINE MATERIAL : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2008 4289 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | მეღვინეობა | ღვინომასალაOnline Resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს "ხიხვის" ჯიშის ყურძნის დაჭყლეტას კლერტის მოცილებით, თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევებას, დარჩენილი დურდოს გამოწნეხას პირველი ნაწნეხი ფრაქციის მიღებით, ტკბილგამოცლილი ჭაჭის ფერემენტაციას ფართოზოლიანი ახლოინფრაწითელი გამოსხივებისა და მუდმივი მაგნიტური ველის შერწყმული ზემოქმედებით, თვითნადენი ტკბილისა და პირველი ნაწნეხი ფრაქციის გაერთიანებას და ტკბილის გაციებას 11-12°C ტემპერატურამდე, მის სულფიტაციას, მასში საფუვრის წმინდა კულტურისა და ფერმენტირებული მასის შეტანას 0,1 კგ/ლ რაოდენობით, ალკოჰოლურ დუღილს, ხოლო მადუღარი მასის შაქრიანობის 5-7% მიღწევის შემდეგ - ჭაჭის გამოცალკევებას და საფუვრის ლექის მოცილებას, დაყოვნება ხორციელდება -1- -2°C ტემპერატურაზე 30 დღის განმავლობაში, რის შემდეგაც ხდება ღვინომასალის დაწმენდა. List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library:
No tags from this library for this title.
Item type Location Call Number Copy Status Date Due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse Shelf) P 2007 4289 B Not for loan

ხერხი ითვალისწინებს "ხიხვის" ჯიშის ყურძნის დაჭყლეტას კლერტის მოცილებით, თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევებას, დარჩენილი დურდოს გამოწნეხას პირველი ნაწნეხი ფრაქციის მიღებით, ტკბილგამოცლილი ჭაჭის ფერემენტაციას ფართოზოლიანი ახლოინფრაწითელი გამოსხივებისა და მუდმივი მაგნიტური ველის შერწყმული ზემოქმედებით, თვითნადენი ტკბილისა და პირველი ნაწნეხი ფრაქციის გაერთიანებას და ტკბილის გაციებას 11-12°C ტემპერატურამდე, მის სულფიტაციას, მასში საფუვრის წმინდა კულტურისა და ფერმენტირებული მასის შეტანას 0,1 კგ/ლ რაოდენობით, ალკოჰოლურ დუღილს, ხოლო მადუღარი მასის შაქრიანობის 5-7% მიღწევის შემდეგ - ჭაჭის გამოცალკევებას და საფუვრის ლექის მოცილებას, დაყოვნება ხორციელდება -1- -2°C ტემპერატურაზე 30 დღის განმავლობაში, რის შემდეგაც ხდება ღვინომასალის დაწმენდა.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას

Languages: