Normal View MARC View ISBD View

კახური ტიპის სუფრის ღვინის წარმოების ხერხი

by მეხუზლა, ნიკოლოზი(RU) გამომგონებელი; კრივოშეევი, სერგეი(RU) გამომგონებელი; საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Type: materialTypeLabelBookDescription: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები : 1 დამოუკიდებული; 3 დამოკიდებული.Other Title: = Method for Production of Cakhetian Type Wine : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3682 B : (51)C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): კვების მრეწველობა | მეღვინეობა | სასმელები | ალკოჰოლიანი სასმელები | კახური ღვინო | ღვინოOnline Resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას. კერძოდ, მეღვინეობას და შეიძლება გამოყენებულ იქნეს კახური ტიპის სუფრის თეთრი ღვინის წარმოებისათვის. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მიღებული ღვინის ხარისხისა და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება ფენოლური ნაერთების ექსტაქციისა და დაჟანგვის პროცესების ინტენსიფიკაციის გზით. გამოგონების არსია ის, რომ კახური ტიპის სუფრის ღვინის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის დამუშავებას მისი დაჭყლეტითა და კლერტის მოცილებით, დურდოს გაცხელებას, დუღილს დურდოსთან ერთად, დარევას, დურდოს დაწნეხვას, დუღილის შემდეგ თვითნადენი და ნაწნეხი ფრაქციების გამოცალკევებას, დადუღებას და დაწმენდას, ამასთან, დამუშავების წინ ხორციელდება ყურწნის სულფიტაცის 100 მგ/კგ რაოდენობის გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დაჭყლეტვის შემდეგ ხდება მიღებული დურდოს მაცერაცია არანაკლებ 3 დღე-ღამის განმავლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს დურდოდან თვითნადები ტკბილის გამოცალკევება, დარჩენილი დურდოს გაცხელება წარმოებს 50 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურაზე, დაყოვნება აღნიშნულ ტემპერატურაზე 3-4 საათის განმავლობაში და გაცივება 20 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურამდე, ამასთან, დუღილის წინ ხორციელდება თვითნადენ ტკბილსა და გაციებული დურდოს გაერთიანება, რის შემდეგაც ნარევის დუღილი წარმოებს ფენოლური ნაერთების 4 გ/დმ კუბში შემცველობამდე, ხოლო დუღილის შემდეგ ხდება ნაწილობრივ დადუღებული დურდოდან თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევება და დარჩენილი დურდოს გამოწნეხვა, ამასთან, თვითნადები ტკბილისა და ნაწნეხი ფრაქციების საბოლოო დადუღება და დაწმენდა წარმოებს ცალკ-ცალკე. List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library:
No tags from this library for this title.
Item type Location Call Number Copy Status Date Due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse Shelf) P 2005 3682 B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას. კერძოდ, მეღვინეობას და შეიძლება გამოყენებულ იქნეს კახური ტიპის სუფრის თეთრი ღვინის წარმოებისათვის. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მიღებული ღვინის ხარისხისა და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება ფენოლური ნაერთების ექსტაქციისა და დაჟანგვის პროცესების ინტენსიფიკაციის გზით. გამოგონების არსია ის, რომ კახური ტიპის სუფრის ღვინის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის დამუშავებას მისი დაჭყლეტითა და კლერტის მოცილებით, დურდოს გაცხელებას, დუღილს დურდოსთან ერთად, დარევას, დურდოს დაწნეხვას, დუღილის შემდეგ თვითნადენი და ნაწნეხი ფრაქციების გამოცალკევებას, დადუღებას და დაწმენდას, ამასთან, დამუშავების წინ ხორციელდება ყურწნის სულფიტაცის 100 მგ/კგ რაოდენობის გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დაჭყლეტვის შემდეგ ხდება მიღებული დურდოს მაცერაცია არანაკლებ 3 დღე-ღამის განმავლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს დურდოდან თვითნადები ტკბილის გამოცალკევება, დარჩენილი დურდოს გაცხელება წარმოებს 50 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურაზე, დაყოვნება აღნიშნულ ტემპერატურაზე 3-4 საათის განმავლობაში და გაცივება 20 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურამდე, ამასთან, დუღილის წინ ხორციელდება თვითნადენ ტკბილსა და გაციებული დურდოს გაერთიანება, რის შემდეგაც ნარევის დუღილი წარმოებს ფენოლური ნაერთების 4 გ/დმ კუბში შემცველობამდე, ხოლო დუღილის შემდეგ ხდება ნაწილობრივ დადუღებული დურდოდან თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევება და დარჩენილი დურდოს გამოწნეხვა, ამასთან, თვითნადები ტკბილისა და ნაწნეხი ფრაქციების საბოლოო დადუღება და დაწმენდა წარმოებს ცალკ-ცალკე.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას

Languages: