კახური ტიპის სუფრის ღვინის წარმოების ხერხი ნიკოლოზი მეხუზლა, სერგეი კრივოშეევი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 11 25 #22Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები : 1 დამოუკიდებული; 3 დამოკიდებულიPatent information: 3682, B, 2005-11-25, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Cakhetian Type Wine : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3682 B : (51)C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
- C12G1/02
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) | P 2005 3682 B | Not for loan | 2014-5196 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას. კერძოდ, მეღვინეობას და შეიძლება გამოყენებულ იქნეს კახური ტიპის სუფრის თეთრი ღვინის წარმოებისათვის. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მიღებული ღვინის ხარისხისა და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება ფენოლური ნაერთების ექსტაქციისა და დაჟანგვის პროცესების ინტენსიფიკაციის გზით. გამოგონების არსია ის, რომ კახური ტიპის სუფრის ღვინის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის დამუშავებას მისი დაჭყლეტითა და კლერტის მოცილებით, დურდოს გაცხელებას, დუღილს დურდოსთან ერთად, დარევას, დურდოს დაწნეხვას, დუღილის შემდეგ თვითნადენი და ნაწნეხი ფრაქციების გამოცალკევებას, დადუღებას და დაწმენდას, ამასთან, დამუშავების წინ ხორციელდება ყურწნის სულფიტაცის 100 მგ/კგ რაოდენობის გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დაჭყლეტვის შემდეგ ხდება მიღებული დურდოს მაცერაცია არანაკლებ 3 დღე-ღამის განმავლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს დურდოდან თვითნადები ტკბილის გამოცალკევება, დარჩენილი დურდოს გაცხელება წარმოებს 50 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურაზე, დაყოვნება აღნიშნულ ტემპერატურაზე 3-4 საათის განმავლობაში და გაცივება 20 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურამდე, ამასთან, დუღილის წინ ხორციელდება თვითნადენ ტკბილსა და გაციებული დურდოს გაერთიანება, რის შემდეგაც ნარევის დუღილი წარმოებს ფენოლური ნაერთების 4 გ/დმ კუბში შემცველობამდე, ხოლო დუღილის შემდეგ ხდება ნაწილობრივ დადუღებული დურდოდან თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევება და დარჩენილი დურდოს გამოწნეხვა, ამასთან, თვითნადები ტკბილისა და ნაწნეხი ფრაქციების საბოლოო დადუღება და დაწმენდა წარმოებს ცალკ-ცალკე.
There are no comments on this title.