Normal view MARC view ISBD view

ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების დამზადების ხერხი ნანა ებელაშვილი.

Contributor(s): ებელაშვილი, ნანა გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 07 11 # 13.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი -4 გვ. ; ცხრილი: 1.Patent information: 3577, B, 2005-07-11, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Pink Fortified Wines : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3577 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): კვების მრეწველობა | მეღვინეობა | ალკოჰოლიანი სასმელები | შემაგრებული ღვინო | სასმელები | ღვინოOnline resources: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს წითელი ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს სულფიტაციას, დურდოს გაცხელებას, ალკოჰოლურ დუღილს დურდოზე საფუვრის წმინდა კულტურის გამოყენებით, დურდოდან გამოწნეხვას, მიღებული ღვინომასალის დასპირტვას, დაწმენდას და ლექიდან მოხსნას, ამასთან, წითელი ჯიშის ახალგამოწნეხილ დაუდუღარ სულფიტირებულ დურდოს ამატებენ "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილს, რის შემდეგაც მიღებულ მასას აცხელებენ 40 С ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, აგრილებენ ოთახის ტემპერატურამდე. ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი", "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ამასთან, შესარევი "რქაწითლის" ტკბილის რაოდენობა განისაზღვრება ყურძნის წითელი ჯიშის დურდოდან გამოწნეხილი ტკბილის მოცულობის მიხედვით და "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 2:1, ხოლო "თავკვერისა" და "ასურეთული შავისათვის" - შესაბამისად 1:1.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/02 (Browse shelf) P 2005 3577 B Not for loan

ხერხი ითვალისწინებს წითელი ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს სულფიტაციას, დურდოს გაცხელებას, ალკოჰოლურ დუღილს დურდოზე საფუვრის წმინდა კულტურის გამოყენებით, დურდოდან გამოწნეხვას, მიღებული ღვინომასალის დასპირტვას, დაწმენდას და ლექიდან მოხსნას, ამასთან, წითელი ჯიშის ახალგამოწნეხილ დაუდუღარ სულფიტირებულ დურდოს ამატებენ "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილს, რის შემდეგაც მიღებულ მასას აცხელებენ 40 С ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, აგრილებენ ოთახის ტემპერატურამდე. ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი", "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ამასთან, შესარევი "რქაწითლის" ტკბილის რაოდენობა განისაზღვრება ყურძნის წითელი ჯიშის დურდოდან გამოწნეხილი ტკბილის მოცულობის მიხედვით და "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 2:1, ხოლო "თავკვერისა" და "ასურეთული შავისათვის" - შესაბამისად 1:1.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას