National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების დამზადების ხერხი ნანა ებელაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 07 11 # 13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი -4 გვ. ; ცხრილი: 1Patent information: 3577, B, 2005-07-11, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Pink Fortified Wines : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3577 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს წითელი ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს სულფიტაციას, დურდოს გაცხელებას, ალკოჰოლურ დუღილს დურდოზე საფუვრის წმინდა კულტურის გამოყენებით, დურდოდან გამოწნეხვას, მიღებული ღვინომასალის დასპირტვას, დაწმენდას და ლექიდან მოხსნას, ამასთან, წითელი ჯიშის ახალგამოწნეხილ დაუდუღარ სულფიტირებულ დურდოს ამატებენ "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილს, რის შემდეგაც მიღებულ მასას აცხელებენ 40 С ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, აგრილებენ ოთახის ტემპერატურამდე. ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი", "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ამასთან, შესარევი "რქაწითლის" ტკბილის რაოდენობა განისაზღვრება ყურძნის წითელი ჯიშის დურდოდან გამოწნეხილი ტკბილის მოცულობის მიხედვით და "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 2:1, ხოლო "თავკვერისა" და "ასურეთული შავისათვის" - შესაბამისად 1:1.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3577 B Not for loan 2014-5207

ხერხი ითვალისწინებს წითელი ჯიშის ყურძნის კლერტის მოცილებას, დაჭყლეტას, დურდოს სულფიტაციას, დურდოს გაცხელებას, ალკოჰოლურ დუღილს დურდოზე საფუვრის წმინდა კულტურის გამოყენებით, დურდოდან გამოწნეხვას, მიღებული ღვინომასალის დასპირტვას, დაწმენდას და ლექიდან მოხსნას, ამასთან, წითელი ჯიშის ახალგამოწნეხილ დაუდუღარ სულფიტირებულ დურდოს ამატებენ "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილს, რის შემდეგაც მიღებულ მასას აცხელებენ 40 С ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, აგრილებენ ოთახის ტემპერატურამდე. ყურძნის წითელი ჯიშის სახით გამოიყენება "საფერავი", "თავკვერი" ან "ასურეთული შავი", ამასთან, შესარევი "რქაწითლის" ტკბილის რაოდენობა განისაზღვრება ყურძნის წითელი ჯიშის დურდოდან გამოწნეხილი ტკბილის მოცულობის მიხედვით და "რქაწითლის" ჯიშის ყურძნის ტკბილის თანაფარდობა "საფერავის" ტკბილთან შეადგენს 2:1, ხოლო "თავკვერისა" და "ასურეთული შავისათვის" - შესაბამისად 1:1.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.