National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ლიქიორის დამზადების ხერხი მერაბ არძენაძე, გულნარა კარალიძე, ინგა ჩხაიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 06 27 # 12Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 7გვ. ; ცხრილი: 1Patent information: 3553, B, 2005-06-27, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Liqueur : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3553 B : (51) C 12 G 3/04 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G3/04
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ლიქიორების ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხილის სახით ხურმის არამწკლარტე ნაყოფის დაქუცმაცებას, მასზე წყლის დამატებას საერთო მასის 20-30%-ის რაოდენობით, დაყოვნებას 2-4 საა- თის განმავლობაში, რის შემდეგაც ხორციელდება მიღებული მასის თერმული დამუშავება 70-100 C ტემპერატურაზე და წვენის გამოცალკევება გამოწნეხვით. წვენის გამოცალკე- ვების შემდეგ გამონაწნეხს ემატება წყალი თანაფარდობით 1:1 და წყალბადის ზეჟანგი 3-5% რაოდენობით, რის შემდეგაც ხდება მიღებული მასის თერმული დამუშავება 70-100 C ტემპერატურაზე და წყლიანი ექსტრაქტის მიღება გამოწნეხვით. შემდეგ ხდება გამო- წნეხილი წვენისა და ექსტრაქტის შერევა, მიღებული ნარევის ფილტრაცია და კონცენ- ტრირება 40% მშრალ ნივთიერების შემცველობამდე. მიღებული კონცენტრირებული ნარევით ხორციელდება შაქრიანი სიროფის მომზადება, ნარევის ხარშვა და გაცივება. გაცივების შემდეგ ხდება ნარევში წყალ-სპირტის ნაზავის შეტანა და მიღებული კუპაჟის ფილ- ტრაცია. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლიქიორ-არყის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G3/04 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3553 B Not for loan 2014-5221

1. ტექნიკური შედეგი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ლიქიორების ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხილის სახით ხურმის არამწკლარტე ნაყოფის დაქუცმაცებას, მასზე წყლის დამატებას საერთო მასის 20-30%-ის რაოდენობით, დაყოვნებას 2-4 საა- თის განმავლობაში, რის შემდეგაც ხორციელდება მიღებული მასის თერმული დამუშავება 70-100 C ტემპერატურაზე და წვენის გამოცალკევება გამოწნეხვით. წვენის გამოცალკე- ვების შემდეგ გამონაწნეხს ემატება წყალი თანაფარდობით 1:1 და წყალბადის ზეჟანგი 3-5% რაოდენობით, რის შემდეგაც ხდება მიღებული მასის თერმული დამუშავება 70-100 C ტემპერატურაზე და წყლიანი ექსტრაქტის მიღება გამოწნეხვით. შემდეგ ხდება გამო- წნეხილი წვენისა და ექსტრაქტის შერევა, მიღებული ნარევის ფილტრაცია და კონცენ- ტრირება 40% მშრალ ნივთიერების შემცველობამდე. მიღებული კონცენტრირებული ნარევით ხორციელდება შაქრიანი სიროფის მომზადება, ნარევის ხარშვა და გაცივება. გაცივების შემდეგ ხდება ნარევში წყალ-სპირტის ნაზავის შეტანა და მიღებული კუპაჟის ფილ- ტრაცია. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლიქიორ-არყის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.