National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ვაშლის ალკოჰოლიანი სასმელის მასალისა და ვაშლის შემაგრებული ალკოჰოლიანი სასმელის მასალის წარმოების ხერხი ლამარა აივაზოვი, ვაჟა კვალიაშვილი, რევაზ თოროზაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 05 25 # 10Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკიდებელიPatent information: 3533, B, 2005-05-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Material for Apple Alcoholic Drink and Material for Apple Fortified Alcoholic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3533 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მიღებული სასმელის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და თვითღირე- ბულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ვაშლის ჭენჭოს დაწნეხვით წვენის მიღებას, მისი ლექიდან მო- ხსნას, გაწებვას, წვენის კონცენტრირებას, რომლის დროსაც წარმოებს არომატის მოხსნა, შაქრიანობისა და ტიტრული მჟავიანობის ამაღლება, საფუვრის წმინდა კულტუ- რის შეტანას, მოხსნილი არომატის დამატებას და ალკოჰოლურ დუღილს, ამასთან, კონ- ცენტრირებას ატარებენ ვაკუუმ-აპარატში 15-20 წუთის განმავლობაში შაქრიანობის 19-20% შემცველობამდე და 6-8 გ/ლ ტიტრულ მჟავიანობამდე, ნატურალური ვაშლის წვენის დუღილს ახორციელებენ 11-12 მოც.% სიმაგრემდე, ხოლო მოხსნილ არომატს უმა- ტებენ ერთჯერადად ალკოჰოლური დუღილის წინ. შემაგრებული ალკოჰოლიანი სასმელის მასალის მისაღებად კონცენტრირებას ატარებენ 20-25 წუთის განმავლობაში შაქრიანობის 22-23% შემცველობამდე და 6,5-8,5გ/ლ ტიტრულ მჟავიანობამდე, ნატურალური ვაშლის წვენის დუღილს ახორციელებენ 9 მოც.% სიმაგრემდე, ხოლო მოხსნილ არომატს უმატებენ ერთჯერადად ალკოჰოლური დუღილის წინ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ალკოჰოლიანი სასმელების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3533 B Not for loan 2014-5229

1. ტექნიკური შედეგი მიღებული სასმელის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და თვითღირე- ბულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ვაშლის ჭენჭოს დაწნეხვით წვენის მიღებას, მისი ლექიდან მო- ხსნას, გაწებვას, წვენის კონცენტრირებას, რომლის დროსაც წარმოებს არომატის მოხსნა, შაქრიანობისა და ტიტრული მჟავიანობის ამაღლება, საფუვრის წმინდა კულტუ- რის შეტანას, მოხსნილი არომატის დამატებას და ალკოჰოლურ დუღილს, ამასთან, კონ- ცენტრირებას ატარებენ ვაკუუმ-აპარატში 15-20 წუთის განმავლობაში შაქრიანობის 19-20% შემცველობამდე და 6-8 გ/ლ ტიტრულ მჟავიანობამდე, ნატურალური ვაშლის წვენის დუღილს ახორციელებენ 11-12 მოც.% სიმაგრემდე, ხოლო მოხსნილ არომატს უმა- ტებენ ერთჯერადად ალკოჰოლური დუღილის წინ. შემაგრებული ალკოჰოლიანი სასმელის მასალის მისაღებად კონცენტრირებას ატარებენ 20-25 წუთის განმავლობაში შაქრიანობის 22-23% შემცველობამდე და 6,5-8,5გ/ლ ტიტრულ მჟავიანობამდე, ნატურალური ვაშლის წვენის დუღილს ახორციელებენ 9 მოც.% სიმაგრემდე, ხოლო მოხსნილ არომატს უმატებენ ერთჯერადად ალკოჰოლური დუღილის წინ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ალკოჰოლიანი სასმელების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.