ტარხუნის ალკოჰოლიანი სასმელის მიღების ხერხი გურამ ფერაძე, ჯემალ მესხი, ბონდო კალანდაძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2004 11 25 # 22Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი -3 გვPatent information: 3389, B, 2004-07-12, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Estragon Alcoholic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2004 3389 B : (51) C 12 G 3/08 (IPC, 2006)
- C12G3/08
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G3/08 (Browse shelf(Opens below)) | P 2004 3389 B | Not for loan | 2014-5234 |
1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს წყლის მომზადებას მისი ნახშირის შემცველ მუყაოს ფურცლოვან ფილტრებში გატარებით, მის შერევას უმაღლესი გაწმენდის რექტიფიცირებულ ეთილის სპირტთან, წყალ-სპირტის ნაზავის მიღებას, მის კუპაჟირებას 65,8%-იან შაქრის სიროფთან,კუპაჟის წინასწარ ფილტრაციას, არომატული სპირტის მიღებას ტარხუნის ნაყენიდან, მაგალითად, ტარხუნის მწარე ნაყენიდან, კუპაჟში არომატული სპირტის შერევას, კორექტირებას, საბოლოო ფილტრაციას მემბრანულ მიკროფილტრებზე, დაყოვნე- ბას და ჩამოსხმას. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლიქიორ-არყის წარმოება.
There are no comments on this title.