Normal view MARC view ISBD view

კახური ტიპის სუფრის თეთრი ღვინომასალების წარმოების ხერხი პეტრე მესხიძე, თამაზ დუგაშვილი, სოსო ტორიაშვილი, მერაბ ჯაფარიძე, თამაზ კანდელაკი, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა.

Contributor(s): მესხიძე, პეტრე გამომგონებელი | დუგაშვილი, თამაზ გამომგონებელი | ტორიაშვილი, სოსო გამომგონებელი | ჯაფარიძე, მერაბ გამომგონებელი | კანდელაკი, თამაზ გამომგონებელი | სტურუა, ზურაბ გამომგონებელი | მეხუზლა, ნიკოლოზ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 06 10 # 11.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Patent information: 2127, B, 2000-06-10, published, SakpatentiOther title: = METHOD FOR PRODUCTION OF WHITE TABLE WINE MATERIALS OF CAHETIAN TYPE : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2127 B : (51) C 12 G 3/02 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | კვების მრეწველობა | მეღვინეობა | ღვინომასალა | სასმელებიOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მზა პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის დაჭყლეტას, თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევებას ჭაჭისაგან, ჭაჭის გაცხელებას 35-40 C ტემპერატურამდე, მორევას 15-20 წუთის განმავლობაში, ჭაჭაში ნაწნეხი ფრაქციის შეტანას თანაფარდობით 3:2-დან 3:5-მდე, დუღილს, გამოწნეხვას, ღვინომასლის დადუღებას, დაწმენდას და დეკანტაციას. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/02 (Browse shelf) P 2000 2127 B Not for loan

1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მზა პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის დაჭყლეტას, თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევებას ჭაჭისაგან, ჭაჭის გაცხელებას 35-40 C ტემპერატურამდე, მორევას 15-20 წუთის განმავლობაში, ჭაჭაში ნაწნეხი ფრაქციის შეტანას თანაფარდობით 3:2-დან 3:5-მდე, დუღილს, გამოწნეხვას, ღვინომასლის დადუღებას, დაწმენდას და დეკანტაციას. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას