Normal View MARC View ISBD View

კახური ტიპის სუფრის თეთრი ღვინომასალების წარმოების ხერხი

by მესხიძე, პეტრეგამომგონებელი; დუგაშვილი, თამაზგამომგონებელი; ტორიაშვილი, სოსოგამომგონებელი; ჯაფარიძე, მერაბგამომგონებელი; კანდელაკი, თამაზგამომგონებელი; სტურუა, ზურაბგამომგონებელი; მეხუზლა, ნიკოლოზგამომგონებელი; საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Type: materialTypeLabelBookDescription: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Other Title: = METHOD FOR PRODUCTION OF WHITE TABLE WINE MATERIALS OF CAHETIAN TYPE : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2127 B : (51) C 12 G 3/02 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | კვების მრეწველობა | მეღვინეობა | ღვინომასალა | სასმელებიOnline Resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მზა პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის დაჭყლეტას, თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევებას ჭაჭისაგან, ჭაჭის გაცხელებას 35-40 C ტემპერატურამდე, მორევას 15-20 წუთის განმავლობაში, ჭაჭაში ნაწნეხი ფრაქციის შეტანას თანაფარდობით 3:2-დან 3:5-მდე, დუღილს, გამოწნეხვას, ღვინომასლის დადუღებას, დაწმენდას და დეკანტაციას. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა. List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library:
No tags from this library for this title.
Item type Location Call Number Copy Status Date Due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse Shelf) P 2000 2127 B Not for loan

1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მზა პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის დაჭყლეტას, თვითნადენი ტკბილის გამოცალკევებას ჭაჭისაგან, ჭაჭის გაცხელებას 35-40 C ტემპერატურამდე, მორევას 15-20 წუთის განმავლობაში, ჭაჭაში ნაწნეხი ფრაქციის შეტანას თანაფარდობით 3:2-დან 3:5-მდე, დუღილს, გამოწნეხვას, ღვინომასლის დადუღებას, დაწმენდას და დეკანტაციას. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას

Languages: