National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ცქრიალა ღვინის მიღების ხერხი გიორგი ხიდეშელი, დავით ახვლედიანი, გივი ახვლედიანი, თამაზ გელაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 07 25 # 14Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 2189, B, 2000-04-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Sparkling Wine : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2189 B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/06
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება. 2 არსი ხერხი ითვალისწინებს ღვინომასალების ასამბლაჟს, მის დამუშავებას, დასვენე- ბას, ფილტრაციას, კუპაჟირებას, კუპაჟის სიცივით დამუშავებას, მასში ბენტონიტის შეტანას, კუპაჟის ფილტრაციას, დაყოვნებას, ნაზავის მომზადებას სატირაჟე ლიქიორისა და 2-5 წლამდე დაძველებული ღვინის დამატებით, საფუვრის წმინდა კულტურის დამატებას, სატირაჟე ნაზავის სადუღარ მოცულობაში შეტანას, მეორად ალკოჰოლურ დუღილს, დაყოვნებას პერიოდული დარევით, საექსპედიციო ლიქიორის შეტანას, საბოლოო ფილტრაციას და ბოთლებში ჩამოსხმას, ამასთან ბენტონიტი კუპაჟში შეიტანება სიცივით დამუშავების წინ, დაყოვნების დროს დარევა წარმოებს პერიოდულად ნახშირმჟავა გაზის მეშვეობით, საექსპედიციო ლიქიორის შეტანა წარმოებს დაყოვნების დროს, ჩამოსხმამდე ერთი თვით ადრე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ცქრიალა ღვინოების წარმოება.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/06 (Browse shelf(Opens below)) P 2000 2189 B Not for loan 2014-5319

1. ტექნიკური შედეგი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება. 2 არსი ხერხი ითვალისწინებს ღვინომასალების ასამბლაჟს, მის დამუშავებას, დასვენე- ბას, ფილტრაციას, კუპაჟირებას, კუპაჟის სიცივით დამუშავებას, მასში ბენტონიტის შეტანას, კუპაჟის ფილტრაციას, დაყოვნებას, ნაზავის მომზადებას სატირაჟე ლიქიორისა და 2-5 წლამდე დაძველებული ღვინის დამატებით, საფუვრის წმინდა კულტურის დამატებას, სატირაჟე ნაზავის სადუღარ მოცულობაში შეტანას, მეორად ალკოჰოლურ დუღილს, დაყოვნებას პერიოდული დარევით, საექსპედიციო ლიქიორის შეტანას, საბოლოო ფილტრაციას და ბოთლებში ჩამოსხმას, ამასთან ბენტონიტი კუპაჟში შეიტანება სიცივით დამუშავების წინ, დაყოვნების დროს დარევა წარმოებს პერიოდულად ნახშირმჟავა გაზის მეშვეობით, საექსპედიციო ლიქიორის შეტანა წარმოებს დაყოვნების დროს, ჩამოსხმამდე ერთი თვით ადრე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ცქრიალა ღვინოების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.