National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მაგარი სასმელის წარმოების ხერხი ნადიმ ცინცქილაძე, დოდო აბულაძე, გრიგოლ ფიშმანი, მერაბ არძენაძე .

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 06 25 N 12Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 2148, B, 2000-03-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Strong Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2148 B : (51) C 12 G 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G3/00
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება, მიღებული საბოლოო პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება და მაგარი სასმელების ასორტიმენტის გაფართოვება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ნედლეულის დაქუცმაცებას, თერმულ დამუშავებას, მასის გაცივე- ბას, საფუვრის წმინდა კულტურის შეტანას, დადუღებას, თხევადი ფაზის გამოცალკევე- ბას, სპირტის გამოხდას და დაყოვნებას, ამასთან,ნედლეულის სახით გამოიყენება მწი- ფე ხურმის ნაყოფი, ხოლო სპირტის დაყოვნება წარმოებს ტექნიკურ სიმწიფეში მყოფ და- ქუცმაცებულ მწკლარტე ხურმის ნაყოფზე 3-4 თვის განმავლობაში 20-25 C ტემპერატურა- ზე სპირტისა და ნაყოფის შეფარდებით 2:1, მიღებულ ნარევს ემატება ნატრიუმის ჰიდროკარბონატი ხურმის ნაყოფის 0,3-0,5% რაოდენობით. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მაგარი სასმელების წარმოება
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2000 2148 B Not for loan 2014-5320

1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება, მიღებული საბოლოო პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება და მაგარი სასმელების ასორტიმენტის გაფართოვება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ნედლეულის დაქუცმაცებას, თერმულ დამუშავებას, მასის გაცივე- ბას, საფუვრის წმინდა კულტურის შეტანას, დადუღებას, თხევადი ფაზის გამოცალკევე- ბას, სპირტის გამოხდას და დაყოვნებას, ამასთან,ნედლეულის სახით გამოიყენება მწი- ფე ხურმის ნაყოფი, ხოლო სპირტის დაყოვნება წარმოებს ტექნიკურ სიმწიფეში მყოფ და- ქუცმაცებულ მწკლარტე ხურმის ნაყოფზე 3-4 თვის განმავლობაში 20-25 C ტემპერატურა- ზე სპირტისა და ნაყოფის შეფარდებით 2:1, მიღებულ ნარევს ემატება ნატრიუმის ჰიდროკარბონატი ხურმის ნაყოფის 0,3-0,5% რაოდენობით. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მაგარი სასმელების წარმოება

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.