Normal view MARC view ISBD view

ვისკის "პრეზიდენტი"დამზადების ხერხი გია ჩეკურიშვილი, მარინა ბეჟუაშვილი.

Contributor(s): ჩეკურიშვილი, გია გამომგონებელი | ბეჟუაშვილი, მარინა გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 04 10 # 7.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Patent information: 2036, B, 2000-01-10, published, SakpatentiOther title: = Method for Production Whiskey “President” : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 2036 B : (51) C 12 G 3/00 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | კვების მრეწველობა | პრეზიდენტი | ვისკიOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ვისკის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მიღებული პროდუქ- ტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს სიმინდის სპირტის მიღებას,მის განზავებას დარბილებული წყლით 43,2 მოც.%-მდე, დავარგებას 96%-იანი რექტიფიცირებული სპირტით მიღებული დამწვარი მუხის ექსტრაქტით, დაყოვნებას ორი თვის განმავლობაში, მიღებული ექსტრატის, რექტიფიცირებული სპირტის, დარბილებული წყლის, შაქრის სიროფისა და კოლერის კუპაჟირებას, კუპაჟის დასვენებას ერთი თვის განმავლობაში და გაფილტვრას, ამას- თან კუპაჟირების წინ სიმინდის სპირტში შეიტანება მუხის მერქნისაგან დამზადებული არომატიზატორი. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ვისკის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, დარბაზი
C12G3/00 (Browse shelf) P 2000 2036 B Not for loan

1. ტექნიკური შედეგი ვისკის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და მიღებული პროდუქ- ტის თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს სიმინდის სპირტის მიღებას,მის განზავებას დარბილებული წყლით 43,2 მოც.%-მდე, დავარგებას 96%-იანი რექტიფიცირებული სპირტით მიღებული დამწვარი მუხის ექსტრაქტით, დაყოვნებას ორი თვის განმავლობაში, მიღებული ექსტრატის, რექტიფიცირებული სპირტის, დარბილებული წყლის, შაქრის სიროფისა და კოლერის კუპაჟირებას, კუპაჟის დასვენებას ერთი თვის განმავლობაში და გაფილტვრას, ამას- თან კუპაჟირების წინ სიმინდის სპირტში შეიტანება მუხის მერქნისაგან დამზადებული არომატიზატორი. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ვისკის წარმოება.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას