National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ალკოჰოლიანი სასმელის მიღების ხერხი ანზორ არველაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 12 05 # 13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 1988 , B, 1999-12-05, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Alcoholic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 1988 B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G3/06
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი ალკოჰოლიანი სასმელების ასორტიმენტის გაფართოება და ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2.არსი ხერხი, ითვალისწინებს ხილკენკრის ტკბილის მიღებას, საფუვრის წმინდა კულ- ტურის შეტანას, დუღილს, შაქრის დამატებას, სულფიტაციას და დაწმენდას, ამასთან, ტკბილის მიღება ხორციელდება ყურძნის, ვაშლის და ტყემლის ფხვნილების ოთახის ტემ- პერატურის წყალში გახსნით, შესაბამისად 100, 150, 16 კგ რაოდენობით 1000 დალ წყალზე, მისი შემდგომი გაცხელებით დუღილის ტემპერატურამდე, ხოლო მიღებულ ხსნარს ემატება შაქარი საერთო მასის 12-16%-ის რაოდენობით და ორჩანაცვლებული ფოსფორ- მჟავა ამონიუმი, ან ამონიუმის ქლორიდი 0,3 გრ/ლ, ან წყლიანი ამიაკი 0,4 მლ/ლ რაოდენობით, ხოლო დაწმენდა წარმოებს დადუღების შემდეგ ფილტრაციით. 3.გამოყენების სფერო გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, ალკოჰოლიანი სას- მელების მიღებას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G3/06 (Browse shelf(Opens below)) P 2000 1988 B Not for loan 2014-5323

1.ტექნიკური შედეგი ალკოჰოლიანი სასმელების ასორტიმენტის გაფართოება და ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2.არსი ხერხი, ითვალისწინებს ხილკენკრის ტკბილის მიღებას, საფუვრის წმინდა კულ- ტურის შეტანას, დუღილს, შაქრის დამატებას, სულფიტაციას და დაწმენდას, ამასთან, ტკბილის მიღება ხორციელდება ყურძნის, ვაშლის და ტყემლის ფხვნილების ოთახის ტემ- პერატურის წყალში გახსნით, შესაბამისად 100, 150, 16 კგ რაოდენობით 1000 დალ წყალზე, მისი შემდგომი გაცხელებით დუღილის ტემპერატურამდე, ხოლო მიღებულ ხსნარს ემატება შაქარი საერთო მასის 12-16%-ის რაოდენობით და ორჩანაცვლებული ფოსფორ- მჟავა ამონიუმი, ან ამონიუმის ქლორიდი 0,3 გრ/ლ, ან წყლიანი ამიაკი 0,4 მლ/ლ რაოდენობით, ხოლო დაწმენდა წარმოებს დადუღების შემდეგ ფილტრაციით. 3.გამოყენების სფერო გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, ალკოჰოლიანი სას- მელების მიღებას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.