ალკოჰოლიანი სასმელის მიღების ხერხი ანზორ არველაძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 12 05 # 13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 1988 , B, 1999-12-05, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Alcoholic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 1988 B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006)
- C12G3/06
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G3/06 (Browse shelf(Opens below)) | P 2000 1988 B | Not for loan | 2014-5323 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
1.ტექნიკური შედეგი ალკოჰოლიანი სასმელების ასორტიმენტის გაფართოება და ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2.არსი ხერხი, ითვალისწინებს ხილკენკრის ტკბილის მიღებას, საფუვრის წმინდა კულ- ტურის შეტანას, დუღილს, შაქრის დამატებას, სულფიტაციას და დაწმენდას, ამასთან, ტკბილის მიღება ხორციელდება ყურძნის, ვაშლის და ტყემლის ფხვნილების ოთახის ტემ- პერატურის წყალში გახსნით, შესაბამისად 100, 150, 16 კგ რაოდენობით 1000 დალ წყალზე, მისი შემდგომი გაცხელებით დუღილის ტემპერატურამდე, ხოლო მიღებულ ხსნარს ემატება შაქარი საერთო მასის 12-16%-ის რაოდენობით და ორჩანაცვლებული ფოსფორ- მჟავა ამონიუმი, ან ამონიუმის ქლორიდი 0,3 გრ/ლ, ან წყლიანი ამიაკი 0,4 მლ/ლ რაოდენობით, ხოლო დაწმენდა წარმოებს დადუღების შემდეგ ფილტრაციით. 3.გამოყენების სფერო გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, ალკოჰოლიანი სას- მელების მიღებას.
There are no comments on this title.