National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ალკოჰოლიანი სასმელის მიღების ხერხი ანზორ არველაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 12 05 # 13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 1988 , B, 1999-12-05, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Alcoholic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2000 1988 B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G3/06
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი ალკოჰოლიანი სასმელების ასორტიმენტის გაფართოება და ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2.არსი ხერხი, ითვალისწინებს ხილკენკრის ტკბილის მიღებას, საფუვრის წმინდა კულ- ტურის შეტანას, დუღილს, შაქრის დამატებას, სულფიტაციას და დაწმენდას, ამასთან, ტკბილის მიღება ხორციელდება ყურძნის, ვაშლის და ტყემლის ფხვნილების ოთახის ტემ- პერატურის წყალში გახსნით, შესაბამისად 100, 150, 16 კგ რაოდენობით 1000 დალ წყალზე, მისი შემდგომი გაცხელებით დუღილის ტემპერატურამდე, ხოლო მიღებულ ხსნარს ემატება შაქარი საერთო მასის 12-16%-ის რაოდენობით და ორჩანაცვლებული ფოსფორ- მჟავა ამონიუმი, ან ამონიუმის ქლორიდი 0,3 გრ/ლ, ან წყლიანი ამიაკი 0,4 მლ/ლ რაოდენობით, ხოლო დაწმენდა წარმოებს დადუღების შემდეგ ფილტრაციით. 3.გამოყენების სფერო გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, ალკოჰოლიანი სას- მელების მიღებას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

1.ტექნიკური შედეგი ალკოჰოლიანი სასმელების ასორტიმენტის გაფართოება და ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2.არსი ხერხი, ითვალისწინებს ხილკენკრის ტკბილის მიღებას, საფუვრის წმინდა კულ- ტურის შეტანას, დუღილს, შაქრის დამატებას, სულფიტაციას და დაწმენდას, ამასთან, ტკბილის მიღება ხორციელდება ყურძნის, ვაშლის და ტყემლის ფხვნილების ოთახის ტემ- პერატურის წყალში გახსნით, შესაბამისად 100, 150, 16 კგ რაოდენობით 1000 დალ წყალზე, მისი შემდგომი გაცხელებით დუღილის ტემპერატურამდე, ხოლო მიღებულ ხსნარს ემატება შაქარი საერთო მასის 12-16%-ის რაოდენობით და ორჩანაცვლებული ფოსფორ- მჟავა ამონიუმი, ან ამონიუმის ქლორიდი 0,3 გრ/ლ, ან წყლიანი ამიაკი 0,4 მლ/ლ რაოდენობით, ხოლო დაწმენდა წარმოებს დადუღების შემდეგ ფილტრაციით. 3.გამოყენების სფერო გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, ალკოჰოლიანი სას- მელების მიღებას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.