Normal view MARC view ISBD view

ნატურალური არომატიზატორის მიღების ხერხი ზურაბ კოსტავა, გიორგი თოფაძე, ირაკლი თოფაძე, გიორგი თოფაძე, გიორგი თედორაძე.

Contributor(s): კოსტავა, ზურაბ გამომგონებელი | თოფაძე, გიორგი გამომგონებელი | თოფაძე, ირაკლი გამომგონებელი | თოფაძე, გიორგი გამომგონებელი | თედორაძე, გიორგი, გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2013 06 25 #12.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.Patent information: 5865, B, 2013-06-25, publishedOther title: = METHOD OF NATURAL AROMATIZER PREPARATION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2013 5865 B : (51) A 23 L 1/22 (IPC, 2006).Subject(s): კვების მრეწველობა | არომატიზატორები | უალკოჰოლო სასმელები | ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელებიOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის მომზადებას, მის ექსტრაქციას 96% -იანი რექტიფიცირებული ეთილის სპირტით თანაფარდობით 1:5, დაყოვნებას 7-10 დღე-ღამის განმავლობაში I დასხმის ნაყენის მიღებით, შემდეგ ნაყენის გამოცალკევებას, გამოცალკევების შემდეგ ნარჩენის ექსტრაქციას 40-55 %-იანი წყალ-სპირტის ნაზავით თანაფარდობით 1:2, დაყოვნებას 5 დღე-ღამის განმავლობაში II დასხმის ნაყენის მიღებით და ნაყენის გამოცალკევებას, I და II დასხმის ნაყენების კუპაჟირებას, კუპაჟის ფილტრაციას, მის აორთქლებას ვაკუუმ-ამაორთქლებელ აპარატში 30-45°C ტემპერატურის პირობებში და არომატული ნივთიერებების მოხსნით, ხოლო გამოხდის შემდეგ მიღებულ არომატულ სპირტზე მოხსნილი არომატული ნივთიერებების დამატებას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L1/22 (Browse shelf) P 2013 5865 B Not for loan

ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის მომზადებას, მის ექსტრაქციას 96% -იანი რექტიფიცირებული ეთილის სპირტით თანაფარდობით 1:5, დაყოვნებას 7-10 დღე-ღამის განმავლობაში I დასხმის ნაყენის მიღებით, შემდეგ ნაყენის გამოცალკევებას, გამოცალკევების შემდეგ ნარჩენის ექსტრაქციას 40-55 %-იანი წყალ-სპირტის ნაზავით თანაფარდობით 1:2, დაყოვნებას 5 დღე-ღამის განმავლობაში II დასხმის ნაყენის მიღებით და ნაყენის გამოცალკევებას, I და II დასხმის ნაყენების კუპაჟირებას, კუპაჟის ფილტრაციას, მის აორთქლებას ვაკუუმ-ამაორთქლებელ აპარატში 30-45°C ტემპერატურის პირობებში და არომატული ნივთიერებების მოხსნით, ხოლო გამოხდის შემდეგ მიღებულ არომატულ სპირტზე მოხსნილი არომატული ნივთიერებების დამატებას.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას