Normal view MARC view ISBD view

დაძველებული შამპანურის წარმოების რეზერვუარული ხერხი სტურუა ზურაბ შალვას ძე, გურამ ნანეიშვილი, ფელიქს ქერაშვილი, ემერი ბერაძე, ანზორ ბუხაიძე, ფელიქს ქერაშვილი, ემერი ბერაძე, გურამ ნანეიშვილი.

Contributor(s): სტურუა, ზურაბ გამომგონებელი | ნანეიშვილი, გურამ გამომგონებელი | ქერაშვილი, ფელიქს გამომგონებელი | ბერაძე, ემერი გამომგონებელი | ბუხაიძე, ანზორ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 26.12.1994 w. N2 .Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; 1 ნახ.Patent information: 139(4836160), B, 1994-12-25, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Matured Champagne in a Tank : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P1995 139(4836160) B : (51) C 12 G 1/06 (IPC, 2006).Subject(s): მეღვინეობა | შამპანური | ღვინო | კვების მრეწველობა | ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელებიOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ შამპანური ღვინის წარმოებას. ხერხი ითვალისწინებს ტირაჟული ნარევის მომზადებას, საშამპანურე ღვინომასალების მეორად დუღილსა და მის დაძველებას, რაც ხორციელდება ჰორიზონტალური ღერძის გარ-შემო ბრუნვის შესაძლებლობის მქონე რეზერ-ვუარში. ამასთან, მეორადი დუღილი მიმდი-ნარეობს ერთი თვის განმავლობაში დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუ-არის ბრუნვის საშუალებით მორევით, ხოლო დაძველება _ ხუთი თვის განმავლობაში, რომელთაგან ოთხი თვის მანძილზე ღვინოს ურევენ დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუარის ბრუნვით. დაძვე-ლების მეოთხე თვეს ღინო ცივდება 30_35ºჩ ტემპერატურამდე 20_30 წუთით და ცივდება ბუნებრივი პირობებით სათავსში არსებუ-ლი გარემოს ტემპერატურის ხარჯზე. დაძვე-ლების მეხუთე თვეს ღვინოს ხელშეუხებლად ტოვებენ, ლექს აციებენ და ფილტრ-წნეხის გავლით უშვებენ ჩამოსასხმელად.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/06 (Browse shelf) P 1995 139(4836160) B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ შამპანური ღვინის წარმოებას. ხერხი ითვალისწინებს ტირაჟული ნარევის მომზადებას, საშამპანურე ღვინომასალების მეორად დუღილსა და მის დაძველებას, რაც ხორციელდება ჰორიზონტალური ღერძის გარ-შემო ბრუნვის შესაძლებლობის მქონე რეზერ-ვუარში. ამასთან, მეორადი დუღილი მიმდი-ნარეობს ერთი თვის განმავლობაში დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუ-არის ბრუნვის საშუალებით მორევით, ხოლო დაძველება _ ხუთი თვის განმავლობაში, რომელთაგან ოთხი თვის მანძილზე ღვინოს ურევენ დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუარის ბრუნვით. დაძვე-ლების მეოთხე თვეს ღინო ცივდება 30_35ºჩ ტემპერატურამდე 20_30 წუთით და ცივდება ბუნებრივი პირობებით სათავსში არსებუ-ლი გარემოს ტემპერატურის ხარჯზე. დაძვე-ლების მეხუთე თვეს ღვინოს ხელშეუხებლად ტოვებენ, ლექს აციებენ და ფილტრ-წნეხის გავლით უშვებენ ჩამოსასხმელად.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას