National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

დაძველებული შამპანურის წარმოების რეზერვუარული ხერხი სტურუა ზურაბ შალვას ძე, გურამ ნანეიშვილი, ფელიქს ქერაშვილი, ემერი ბერაძე, ანზორ ბუხაიძე, ფელიქს ქერაშვილი, ემერი ბერაძე, გურამ ნანეიშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 26.12.1994 w. N2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; 1 ნახPatent information: 139(4836160), B, 1994-12-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Matured Champagne in a Tank : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P1995 139(4836160) B : (51) C 12 G 1/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/06
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ შამპანური ღვინის წარმოებას. ხერხი ითვალისწინებს ტირაჟული ნარევის მომზადებას, საშამპანურე ღვინომასალების მეორად დუღილსა და მის დაძველებას, რაც ხორციელდება ჰორიზონტალური ღერძის გარ-შემო ბრუნვის შესაძლებლობის მქონე რეზერ-ვუარში. ამასთან, მეორადი დუღილი მიმდი-ნარეობს ერთი თვის განმავლობაში დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუ-არის ბრუნვის საშუალებით მორევით, ხოლო დაძველება _ ხუთი თვის განმავლობაში, რომელთაგან ოთხი თვის მანძილზე ღვინოს ურევენ დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუარის ბრუნვით. დაძვე-ლების მეოთხე თვეს ღინო ცივდება 30_35ºჩ ტემპერატურამდე 20_30 წუთით და ცივდება ბუნებრივი პირობებით სათავსში არსებუ-ლი გარემოს ტემპერატურის ხარჯზე. დაძვე-ლების მეხუთე თვეს ღვინოს ხელშეუხებლად ტოვებენ, ლექს აციებენ და ფილტრ-წნეხის გავლით უშვებენ ჩამოსასხმელად.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ შამპანური ღვინის წარმოებას. ხერხი ითვალისწინებს ტირაჟული ნარევის მომზადებას, საშამპანურე ღვინომასალების მეორად დუღილსა და მის დაძველებას, რაც ხორციელდება ჰორიზონტალური ღერძის გარ-შემო ბრუნვის შესაძლებლობის მქონე რეზერ-ვუარში. ამასთან, მეორადი დუღილი მიმდი-ნარეობს ერთი თვის განმავლობაში დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუ-არის ბრუნვის საშუალებით მორევით, ხოლო დაძველება _ ხუთი თვის განმავლობაში, რომელთაგან ოთხი თვის მანძილზე ღვინოს ურევენ დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუარის ბრუნვით. დაძვე-ლების მეოთხე თვეს ღინო ცივდება 30_35ºჩ ტემპერატურამდე 20_30 წუთით და ცივდება ბუნებრივი პირობებით სათავსში არსებუ-ლი გარემოს ტემპერატურის ხარჯზე. დაძვე-ლების მეხუთე თვეს ღვინოს ხელშეუხებლად ტოვებენ, ლექს აციებენ და ფილტრ-წნეხის გავლით უშვებენ ჩამოსასხმელად.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.