დაძველებული შამპანურის წარმოების რეზერვუარული ხერხი სტურუა ზურაბ შალვას ძე, გურამ ნანეიშვილი, ფელიქს ქერაშვილი, ემერი ბერაძე, ანზორ ბუხაიძე, ფელიქს ქერაშვილი, ემერი ბერაძე, გურამ ნანეიშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 26.12.1994 w. N2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; 1 ნახPatent information: 139(4836160), B, 1994-12-25, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Matured Champagne in a Tank : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P1995 139(4836160) B : (51) C 12 G 1/06 (IPC, 2006)
- C12G1/06
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/06 (Browse shelf(Opens below)) | P 1995 139(4836160) B | Not for loan | 2014-5342 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ შამპანური ღვინის წარმოებას. ხერხი ითვალისწინებს ტირაჟული ნარევის მომზადებას, საშამპანურე ღვინომასალების მეორად დუღილსა და მის დაძველებას, რაც ხორციელდება ჰორიზონტალური ღერძის გარ-შემო ბრუნვის შესაძლებლობის მქონე რეზერ-ვუარში. ამასთან, მეორადი დუღილი მიმდი-ნარეობს ერთი თვის განმავლობაში დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუ-არის ბრუნვის საშუალებით მორევით, ხოლო დაძველება _ ხუთი თვის განმავლობაში, რომელთაგან ოთხი თვის მანძილზე ღვინოს ურევენ დღეში 3_4-ჯერ 30 წუთის განმავლობაში რეზერვუარის ბრუნვით. დაძვე-ლების მეოთხე თვეს ღინო ცივდება 30_35ºჩ ტემპერატურამდე 20_30 წუთით და ცივდება ბუნებრივი პირობებით სათავსში არსებუ-ლი გარემოს ტემპერატურის ხარჯზე. დაძვე-ლების მეხუთე თვეს ღვინოს ხელშეუხებლად ტოვებენ, ლექს აციებენ და ფილტრ-წნეხის გავლით უშვებენ ჩამოსასხმელად.
There are no comments on this title.