ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი ზუმრუდი გაბუნია, ეთერი სარჯველაძე, გივი მიქელაძე, თეიმურაზ მიქელაძე.
Contributor(s): გაბუნია, ზუმრუდი გამომგონებელი
| სარჯველაძე, ეთერი, გამომგონებელი
| მიქელაძე, გივი გამომგონებელი
| მიქელაძე, თეიმურაზ, გამომგონებელი
| საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
.
Material type: 
Item type | Current location | Call number | Copy number | Status | Date due |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/02 (Browse shelf) | P 1995 170 B | Not for loan |
გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობის დარგს, კერძოდ ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინის ლექის რაციონალური გამოყენება და პროცესის ხანგრძლივობის შემცირება. ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი ითვალისწინებს ავტოლიზს, მყარი და თხევადი ფაზის გამოყოფას, მყარი ფაზის გარეცხვას, გაშრობას, ხელმეორედ თხევადი და მყარი ფაზის გამოყოფას, გაფილტვრას, მის გადადენას, კონცენტრირებას და მზა პროდუქტის მიღებას. ამასთან, ავტოლიზი ტარდება სამ საფეხურად. შესაბამისად 35-40°C, 40-500C, 50-55°C ტემპერატურის პირობებში, ხოლო თხევადი ფაზის კონცენტრირების წინ ხორციელდება განმეორებითი ფილტრაცია.
There are no comments for this item.