Normal view MARC view ISBD view

ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი ზუმრუდი გაბუნია, ეთერი სარჯველაძე, გივი მიქელაძე, თეიმურაზ მიქელაძე.

Contributor(s): გაბუნია, ზუმრუდი გამომგონებელი | სარჯველაძე, ეთერი, გამომგონებელი | მიქელაძე, გივი გამომგონებელი | მიქელაძე, თეიმურაზ, გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995 02 09 # 2.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ.Patent information: 170, B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title: = Method for Treatment of Wine Sediments : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 170 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): მეღვინეობა | ლექი | ღვინო | ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელები | კვების მრეწველობაOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობის დარგს, კერძოდ ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინის ლექის რაციონალური გამოყენება და პროცესის ხანგრძლივობის შემცირება. ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი ითვალისწინებს ავტოლიზს, მყარი და თხევადი ფაზის გამოყოფას, მყარი ფაზის გარეცხვას, გაშრობას, ხელმეორედ თხევადი და მყარი ფაზის გამოყოფას, გაფილტვრას, მის გადადენას, კონცენტრირებას და მზა პროდუქტის მიღებას. ამასთან, ავტოლიზი ტარდება სამ საფეხურად. შესაბამისად 35-40°C, 40-500C, 50-55°C ტემპერატურის პირობებში, ხოლო თხევადი ფაზის კონცენტრირების წინ ხორციელდება განმეორებითი ფილტრაცია.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/02 (Browse shelf) P 1995 170 B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობის დარგს, კერძოდ ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინის ლექის რაციონალური გამოყენება და პროცესის ხანგრძლივობის შემცირება. ღვინის ლექის გადამუშავების ხერხი ითვალისწინებს ავტოლიზს, მყარი და თხევადი ფაზის გამოყოფას, მყარი ფაზის გარეცხვას, გაშრობას, ხელმეორედ თხევადი და მყარი ფაზის გამოყოფას, გაფილტვრას, მის გადადენას, კონცენტრირებას და მზა პროდუქტის მიღებას. ამასთან, ავტოლიზი ტარდება სამ საფეხურად. შესაბამისად 35-40°C, 40-500C, 50-55°C ტემპერატურის პირობებში, ხოლო თხევადი ფაზის კონცენტრირების წინ ხორციელდება განმეორებითი ფილტრაცია.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას