Normal View MARC View ISBD View

კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების წარმოების ხერხი

by მესხიშვილი, ომარგამომგონებელი; სტურუა, ზურაბგამომგონებელი; მეხუზლა, ნიკოლოზგამომგონებელი; ყაჭიური, თემურგამომგონებელი; ჯაფარიძე, მერაბგამომგონებელი; საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Type: materialTypeLabelBookDescription: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Other Title: = Method for Production of Table Wine Materials of Kakhetian Type : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 211(1194018) B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): მეღვინეობა | ალკოჰოლიანი სასმელები | ღვინო | სასმელები | კახური ღვინო | ღვინომასალაOnline Resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების დამზადების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პოლიფენოლების დაჟანგვის ინტენსიფიკაციის გზით ღვინომასალების მომზადების დროის შემცირება, აგრეთვე პოლიფენოლური და პრომატული ნივთიერებების უფრო სრულად მიღება. ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტების გამოცალკევებით, დუღილს, ჭაჭის არევას და დაწმენდას, ღვინომასალების დადუღებას, დაწმენდას, დეკანტაციას და კუპაჟირებას, ამასთან დუღილის წინ ჭაჭა წინასწარ ცხელდება 40-450ჩ ტემპერატურამდე, ხოლო დუღილის პროცესში დღე-ღამის განმავლობაში მდიდრდება ჟანგბადით 5-19 მგ/დალის რაოდენობით, ა 77 ამავე დროს, კუპაჟირებისას ღვინომასალებს ემატება რებეში, რომელიც წინასწარ დუღდება დაქუცმაცებულ კლერტებზე პოლიფინელური შენაერთების 2-დან 3 გ/დმ3 შემცველობამდე. List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library:
No tags from this library for this title.
Item type Location Call Number Copy Status Date Due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse Shelf) P 1995 211(1194018) B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების დამზადების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პოლიფენოლების დაჟანგვის ინტენსიფიკაციის გზით ღვინომასალების მომზადების დროის შემცირება, აგრეთვე პოლიფენოლური და პრომატული ნივთიერებების უფრო სრულად მიღება. ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტების გამოცალკევებით, დუღილს, ჭაჭის არევას და დაწმენდას, ღვინომასალების დადუღებას, დაწმენდას, დეკანტაციას და კუპაჟირებას, ამასთან დუღილის წინ ჭაჭა წინასწარ ცხელდება 40-450ჩ ტემპერატურამდე, ხოლო დუღილის პროცესში დღე-ღამის განმავლობაში მდიდრდება ჟანგბადით 5-19 მგ/დალის რაოდენობით, ა 77 ამავე დროს, კუპაჟირებისას ღვინომასალებს ემატება რებეში, რომელიც წინასწარ დუღდება დაქუცმაცებულ კლერტებზე პოლიფინელური შენაერთების 2-დან 3 გ/დმ3 შემცველობამდე.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას

Languages: