Normal view MARC view ISBD view

კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების წარმოების ხერხი ომარ მესხიშვილი, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, თემურ ყაჭიური, მერაბ ჯაფარიძე.

Contributor(s): მესხიშვილი, ომარ გამომგონებელი | სტურუა, ზურაბ გამომგონებელი | მეხუზლა, ნიკოლოზ გამომგონებელი | ყაჭიური, თემურ გამომგონებელი | ჯაფარიძე, მერაბ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995 02 09 # 2.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Patent information: 211(1194018), B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Table Wine Materials of Kakhetian Type : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 211(1194018) B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): მეღვინეობა | ალკოჰოლიანი სასმელები | ღვინო | სასმელები | კახური ღვინო | ღვინომასალაOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების დამზადების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პოლიფენოლების დაჟანგვის ინტენსიფიკაციის გზით ღვინომასალების მომზადების დროის შემცირება, აგრეთვე პოლიფენოლური და პრომატული ნივთიერებების უფრო სრულად მიღება. ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტების გამოცალკევებით, დუღილს, ჭაჭის არევას და დაწმენდას, ღვინომასალების დადუღებას, დაწმენდას, დეკანტაციას და კუპაჟირებას, ამასთან დუღილის წინ ჭაჭა წინასწარ ცხელდება 40-450ჩ ტემპერატურამდე, ხოლო დუღილის პროცესში დღე-ღამის განმავლობაში მდიდრდება ჟანგბადით 5-19 მგ/დალის რაოდენობით, ა 77 ამავე დროს, კუპაჟირებისას ღვინომასალებს ემატება რებეში, რომელიც წინასწარ დუღდება დაქუცმაცებულ კლერტებზე პოლიფინელური შენაერთების 2-დან 3 გ/დმ3 შემცველობამდე.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/02 (Browse shelf) P 1995 211(1194018) B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების დამზადების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პოლიფენოლების დაჟანგვის ინტენსიფიკაციის გზით ღვინომასალების მომზადების დროის შემცირება, აგრეთვე პოლიფენოლური და პრომატული ნივთიერებების უფრო სრულად მიღება. ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტების გამოცალკევებით, დუღილს, ჭაჭის არევას და დაწმენდას, ღვინომასალების დადუღებას, დაწმენდას, დეკანტაციას და კუპაჟირებას, ამასთან დუღილის წინ ჭაჭა წინასწარ ცხელდება 40-450ჩ ტემპერატურამდე, ხოლო დუღილის პროცესში დღე-ღამის განმავლობაში მდიდრდება ჟანგბადით 5-19 მგ/დალის რაოდენობით, ა 77 ამავე დროს, კუპაჟირებისას ღვინომასალებს ემატება რებეში, რომელიც წინასწარ დუღდება დაქუცმაცებულ კლერტებზე პოლიფინელური შენაერთების 2-დან 3 გ/დმ3 შემცველობამდე.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას