National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების წარმოების ხერხი ომარ მესხიშვილი, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, თემურ ყაჭიური, მერაბ ჯაფარიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995 02 09 # 2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 211(1194018), B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Table Wine Materials of Kakhetian Type : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 211(1194018) B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების დამზადების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პოლიფენოლების დაჟანგვის ინტენსიფიკაციის გზით ღვინომასალების მომზადების დროის შემცირება, აგრეთვე პოლიფენოლური და პრომატული ნივთიერებების უფრო სრულად მიღება. ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტების გამოცალკევებით, დუღილს, ჭაჭის არევას და დაწმენდას, ღვინომასალების დადუღებას, დაწმენდას, დეკანტაციას და კუპაჟირებას, ამასთან დუღილის წინ ჭაჭა წინასწარ ცხელდება 40-450ჩ ტემპერატურამდე, ხოლო დუღილის პროცესში დღე-ღამის განმავლობაში მდიდრდება ჟანგბადით 5-19 მგ/დალის რაოდენობით, ა 77 ამავე დროს, კუპაჟირებისას ღვინომასალებს ემატება რებეში, რომელიც წინასწარ დუღდება დაქუცმაცებულ კლერტებზე პოლიფინელური შენაერთების 2-დან 3 გ/დმ3 შემცველობამდე.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) P 1995 211(1194018) B Not for loan 2014-5348

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ კახური ტიპის სუფრის ღვინომასალების დამზადების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია პოლიფენოლების დაჟანგვის ინტენსიფიკაციის გზით ღვინომასალების მომზადების დროის შემცირება, აგრეთვე პოლიფენოლური და პრომატული ნივთიერებების უფრო სრულად მიღება. ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის ჭყლეტას კლერტების გამოცალკევებით, დუღილს, ჭაჭის არევას და დაწმენდას, ღვინომასალების დადუღებას, დაწმენდას, დეკანტაციას და კუპაჟირებას, ამასთან დუღილის წინ ჭაჭა წინასწარ ცხელდება 40-450ჩ ტემპერატურამდე, ხოლო დუღილის პროცესში დღე-ღამის განმავლობაში მდიდრდება ჟანგბადით 5-19 მგ/დალის რაოდენობით, ა 77 ამავე დროს, კუპაჟირებისას ღვინომასალებს ემატება რებეში, რომელიც წინასწარ დუღდება დაქუცმაცებულ კლერტებზე პოლიფინელური შენაერთების 2-დან 3 გ/დმ3 შემცველობამდე.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.