National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მაგარი სასმელის მიღების ხერხი იუზა კელენჯერიძე, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, დალი ხინგავა, მერაბ ჯაფარიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995-12-25Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 1გვPatent information: 237(4947009) , B, 1995-12-25, published, SakpatentOther title:
  • = Method for Production of Fortified Drinks : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 237(4947009) B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G3/06
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ მაგარი სასმელების წარმოებას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ტექნოლოგიური პროცესი გამარტივება და საბოლოო პროდუქტის ორგანოლეპტიკური თვისებების გაუმჯობესება. ხერხი ითვალისწინებს ხილის სპირტის, მეღვინეობის ნარჩენების ექსტრაქტისა და სპიტრწყალხსნარის კუპაჟირებას ნარევის ფილტრაციას მეღვინეობის. ნარჩენებისაგან მიღებული ექსტრაქტის შეტანის შემდეგ ნარევს აყოვნებენ 1,5-2 თვის განმავლობაში. შემდეგ უმატებენ ვაშლისა და კომშის დასპირთულ წვენებს ნარევის მოცულობის 10-12% და 15-17% რაოდენობით და აყოვნებენ 1-1,5 თვის განმავლობაში, ამასთან ხილის სპირტის სახით იყენებენ ვაშლის ახალგაზრდა სპირტს ნარევის მოცულობის 30-35% რაოდენობით, ხოლო მეღვინეობის ნარჩენებისაგან მიღებული ექსტრაქტის სახით იყენებენ ყურძნის წიპწის ექსტრაქტს ნარევის მოცულობის 3-5% რაოდენობით.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ მაგარი სასმელების წარმოებას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ტექნოლოგიური პროცესი გამარტივება და საბოლოო პროდუქტის ორგანოლეპტიკური თვისებების გაუმჯობესება. ხერხი ითვალისწინებს ხილის სპირტის, მეღვინეობის ნარჩენების ექსტრაქტისა და სპიტრწყალხსნარის კუპაჟირებას ნარევის ფილტრაციას მეღვინეობის. ნარჩენებისაგან მიღებული ექსტრაქტის შეტანის შემდეგ ნარევს აყოვნებენ 1,5-2 თვის განმავლობაში. შემდეგ უმატებენ ვაშლისა და კომშის დასპირთულ წვენებს ნარევის მოცულობის 10-12% და 15-17% რაოდენობით და აყოვნებენ 1-1,5 თვის განმავლობაში, ამასთან ხილის სპირტის სახით იყენებენ ვაშლის ახალგაზრდა სპირტს ნარევის მოცულობის 30-35% რაოდენობით, ხოლო მეღვინეობის ნარჩენებისაგან მიღებული ექსტრაქტის სახით იყენებენ ყურძნის წიპწის ექსტრაქტს ნარევის მოცულობის 3-5% რაოდენობით.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.