სუფრის ვარდისფერი ღვინო "ლალის"მიღების ხერხი ანტონ მამულაშვილი.
Contributor(s): საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი
| მამულაშვილი, ანტონ, გამომგონებელი
.
Material type: 
Item type | Current location | Call number | Copy number | Status | Date due |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/02 (Browse shelf) | P 1998 1111 B | Not for loan |
გამოგონება განეკუთვნება მეღვინეობას, კერძოდ, სუფრის ვარდისფერი ღვინოების წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლებისა და ხარისხის გაუმჟობესება. სუფრის ვარდისფერი ღვინის მიღების ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ჯიშის ყურძნის /"რქაწითელი", "მწვანე" და სხვა/დაჭყლეტას, გამოწურული წვენის დაყოვნებას და მის შეტანას წითელი ყურძნის დაწრეტილ დურდოზე, საფუარის წმინდა კულტურის შეტანას, დუღილს საბოლოო დადუღებამდე, დაწმენდას, დამუშავებას, გაფილტვრას, ამასთან, დუღილის დაწყების წინ დაწმენდილ ყურძნის წვენში საფუარის წმინდა კულტურის სახით შეიტანება Saccharomuces vini რქაწითელი 73, ხოლო გაფილტვრის შემდეგ ღვინომასალაში შეიტანება სახარინი 3,5-4 გრ. რაოდენობით 1 დალ-ზე.
There are no comments for this item.