Normal view MARC view ISBD view

სუფრის ვარდისფერი ღვინო "ლალის"მიღების ხერხი ანტონ მამულაშვილი.

Contributor(s): საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი | მამულაშვილი, ანტონ, გამომგონებელი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1997 15 07 # 11 .Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვ.Patent information: 1111, B, 1997-07-15, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Pink Table Wine "Lali" : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1998 1111 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელები | მეღვინეობა | ვარდისფერი ღვინო | ლალიOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება მეღვინეობას, კერძოდ, სუფრის ვარდისფერი ღვინოების წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლებისა და ხარისხის გაუმჟობესება. სუფრის ვარდისფერი ღვინის მიღების ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ჯიშის ყურძნის /"რქაწითელი", "მწვანე" და სხვა/დაჭყლეტას, გამოწურული წვენის დაყოვნებას და მის შეტანას წითელი ყურძნის დაწრეტილ დურდოზე, საფუარის წმინდა კულტურის შეტანას, დუღილს საბოლოო დადუღებამდე, დაწმენდას, დამუშავებას, გაფილტვრას, ამასთან, დუღილის დაწყების წინ დაწმენდილ ყურძნის წვენში საფუარის წმინდა კულტურის სახით შეიტანება Saccharomuces vini რქაწითელი 73, ხოლო გაფილტვრის შემდეგ ღვინომასალაში შეიტანება სახარინი 3,5-4 გრ. რაოდენობით 1 დალ-ზე.
List(s) this item appears in: ღვინო | ყურძნის წვენის ტექნოლოგია
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/02 (Browse shelf) P 1998 1111 B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება მეღვინეობას, კერძოდ, სუფრის ვარდისფერი ღვინოების წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლებისა და ხარისხის გაუმჟობესება. სუფრის ვარდისფერი ღვინის მიღების ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ჯიშის ყურძნის /"რქაწითელი", "მწვანე" და სხვა/დაჭყლეტას, გამოწურული წვენის დაყოვნებას და მის შეტანას წითელი ყურძნის დაწრეტილ დურდოზე, საფუარის წმინდა კულტურის შეტანას, დუღილს საბოლოო დადუღებამდე, დაწმენდას, დამუშავებას, გაფილტვრას, ამასთან, დუღილის დაწყების წინ დაწმენდილ ყურძნის წვენში საფუარის წმინდა კულტურის სახით შეიტანება Saccharomuces vini რქაწითელი 73, ხოლო გაფილტვრის შემდეგ ღვინომასალაში შეიტანება სახარინი 3,5-4 გრ. რაოდენობით 1 დალ-ზე.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას