ფერმენტირებული სპირტიანი პროდუქტების მიღების ხერხი ბენტ არენსტ ლარსენი, მარტინ ოტესენი, სვენ ერიკ გოდტფრედსენი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1997 29 01 # 1Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 13 გვPatent information: 618(1303033), B, 1997-01-29, published, SakpatentiOther title:- = METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ARDENT DRINKS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1996 618 B : (51) C 12 C 11/04 (IPC, 2006)
- C12C11/04;
- C12G1/02
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12C11/04 (Browse shelf(Opens below)) | P 1996 618(1303033) B | Not for loan | 2014-5431 |
გამოგონება განეკუთვნება დუღილის წარმოების ტექნოლოგიას და მისი გამოყენება შეიძლება მეღვინეობაში, ლუდის სახარშსა და სპირტის მრეწვე¬ლო¬ბაში. გამოგონების ტექნიკური შედეგია დიაცეტილის შემცველობის შემცირება. ტკბილს, რომელსაც იყენებენ ლუდის ან ეთანოლის მისაღებად, ან ყურ¬ძნის წვენს საფუარით უტარებენ ფერმენტა ციას მისი შემდგომი მომწიფებით. ფერმენტაციის პროცესში, ან მის შემდეგ, ან მომწიფების პროცესში, შეჰყავთ აცეტოლაქტატის გარდამქმნელი ფერმენტი. ფერმენტის სახით იყენებენ აცე¬ტო¬ლაქტატდეკარბოქსილაზას ან იზომერაზას, ან რედუქტოიზომერაზას, ფე¬რ¬მენტს და საფუარს იყენებენ იმობილიზებულ მდგომარეობაში. აცეტოლაქ¬ტატდეკარბოქსილაზას იყენებენ ქიმიურად მოდიფიცირებული სახით სტაბი¬ლურობისა და/ან მისი აქტივობის უზრუნველსაყოფად არის პH 4-5 მნიშვნე¬ლობისას.
There are no comments on this title.