National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ვარდისფერი მშრალი და ნახევრადმშრალი ღვინომასალების მიღების მეთოდი მერაბ ჯაფარიძე, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, თამაზ შალამბერიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995-12-25Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 1 გვPatent information: 209(1313870), B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Obtaining Pink Dry and Halfdry Winematerials : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 209(1313870) B : (51) С 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინომასალების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ყურძნის დაჭყლეტას, ტკბილის მოცილებას, მის შერევას ბოლომდე დადუღებულ ან 3-5% შაქრის შემცველობამდე დადუღებულ 35-400ჩ Еტემპერატურამდე გაცხელებულ და 250-300 მგ/ლ გოგირდოვანი ანჰიდრიდის შემცველობამდე სულფიტირებულ წითელი ჯიშის ყურძნის ნაწრეტ ჭაჭასთან. ამასთან ჭაჭისა და ტკბილის 1:3,5-1:4,5 თანაფარდობით, შემდეგ ნარევს დაადუღებენ ერთ-ერთი ცნობილი ხერხით. დუღილის დამთავრების შემდეგ ღვინომასალებს აცალკევებენ ჭაჭისაგან, ახდენენ მის დაწმენდას და სულფიტაციას.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) P 1995 209(1313870) B Not for loan 2014-5433

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინომასალების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ყურძნის დაჭყლეტას, ტკბილის მოცილებას, მის შერევას ბოლომდე დადუღებულ ან 3-5% შაქრის შემცველობამდე დადუღებულ 35-400ჩ Еტემპერატურამდე გაცხელებულ და 250-300 მგ/ლ გოგირდოვანი ანჰიდრიდის შემცველობამდე სულფიტირებულ წითელი ჯიშის ყურძნის ნაწრეტ ჭაჭასთან. ამასთან ჭაჭისა და ტკბილის 1:3,5-1:4,5 თანაფარდობით, შემდეგ ნარევს დაადუღებენ ერთ-ერთი ცნობილი ხერხით. დუღილის დამთავრების შემდეგ ღვინომასალებს აცალკევებენ ჭაჭისაგან, ახდენენ მის დაწმენდას და სულფიტაციას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.