Normal View MARC View ISBD View

ვარდისფერი მშრალი და ნახევრადმშრალი ღვინომასალების მიღების მეთოდი

by ჯაფარიძე, მერაბგამომგონებელი; სტურუა, ზურაბგამომგონებელი; მეხუზლა, ნიკოლოზგამომგონებელი; შალამბერიძე, თამაზგამომგონებელი; საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Type: materialTypeLabelBookDescription: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 1 გვ.Other Title: = Method for Obtaining Pink Dry and Halfdry Winematerials : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 209(1313870) B : (51) С 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): ღვინის მრეწველობა | მეღვინეობა | ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელები | ღვინომასალa | ღვინოOnline Resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინომასალების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ყურძნის დაჭყლეტას, ტკბილის მოცილებას, მის შერევას ბოლომდე დადუღებულ ან 3-5% შაქრის შემცველობამდე დადუღებულ 35-400ჩ Еტემპერატურამდე გაცხელებულ და 250-300 მგ/ლ გოგირდოვანი ანჰიდრიდის შემცველობამდე სულფიტირებულ წითელი ჯიშის ყურძნის ნაწრეტ ჭაჭასთან. ამასთან ჭაჭისა და ტკბილის 1:3,5-1:4,5 თანაფარდობით, შემდეგ ნარევს დაადუღებენ ერთ-ერთი ცნობილი ხერხით. დუღილის დამთავრების შემდეგ ღვინომასალებს აცალკევებენ ჭაჭისაგან, ახდენენ მის დაწმენდას და სულფიტაციას. List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library:
No tags from this library for this title.
Item type Location Call Number Copy Status Date Due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse Shelf) P 1995 209(1313870) B Not for loan

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინომასალების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს თეთრი ყურძნის დაჭყლეტას, ტკბილის მოცილებას, მის შერევას ბოლომდე დადუღებულ ან 3-5% შაქრის შემცველობამდე დადუღებულ 35-400ჩ Еტემპერატურამდე გაცხელებულ და 250-300 მგ/ლ გოგირდოვანი ანჰიდრიდის შემცველობამდე სულფიტირებულ წითელი ჯიშის ყურძნის ნაწრეტ ჭაჭასთან. ამასთან ჭაჭისა და ტკბილის 1:3,5-1:4,5 თანაფარდობით, შემდეგ ნარევს დაადუღებენ ერთ-ერთი ცნობილი ხერხით. დუღილის დამთავრების შემდეგ ღვინომასალებს აცალკევებენ ჭაჭისაგან, ახდენენ მის დაწმენდას და სულფიტაციას.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას

Languages: