National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ცქრიალა ღვინის წარმოების ხერხი მერაბ ჯაფარიძე, ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, ემერი ბერაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1995-12-25Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 1გვPatent information: 234(4947053), B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Sparkling Wine : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 234(4947053) B : (51) C 12 G 1/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/06
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ ცქრიალა ღვინის წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინო-მასალების ასორტიმენტის ზრდა და ღვინის ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს ღვინომასალების მიღების რქაწითელისა და მზვანე ჯიშის ყურძნის ტკბილის დადუღების გზით. მათ კუპაჟირებას, კუპაჟში რქაწითელის ჯიშის ყურძნის ტკბილის შეყვანას, ნახშირორჟანგის წნევის ქვეშ კუპაჟის დადუღებას, შამპანიზირებული ღვინის გაცივებას და მის დაყოვნებას, ამასთან ღვინომასალად დამატებით იღებენ ცოლიკოურსა და ციცქას ჯიშის ყურძენს, ტკბილის დადუღების შემდეგ ღვინომასალებს 260-265 თვეს აყოვნებენ საფუვრებზე, კუპაჟირებისათვის იყენებენ რქაწითელის, ცოლიკოურის, მწვანესა და ციცქას ჯიშების ყურძნიდან მიღებულ ღვინომასალებს საერთო მოცულობის 55-60, 25-30, 10,15 5-10%-ის შესაბამისი რაოდენობით, კუპაჟში დამატებით შეაქვთ ცოლიკოურის და მწვანეს ჯიშის ყურძნის ტკბილი საერთო მოწულობის 25-30 და 1- 15 % შესაბამისი რაოდენობით, ამასთან რქაწითელის ჯიშის ყურძნის წვენი გამოიყენება საერთო მოწულობის 55-60% რაოდენობით, ხოლო შამპანიზერებულ ღვინოს აყოვნებენ მისი გაცივების წინ არანაკლებ ერთი თვის განმავლობაში.
List(s) this item appears in: ღვინო | ყურძნის წვენის ტექნოლოგია
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/06 (Browse shelf(Opens below)) P 1995 234(4947053) B Not for loan 2014-5435

გამოგონება განეკუთვნება ღვინის მრეწველობას, კერძოდ ცქრიალა ღვინის წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ღვინო-მასალების ასორტიმენტის ზრდა და ღვინის ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს ღვინომასალების მიღების რქაწითელისა და მზვანე ჯიშის ყურძნის ტკბილის დადუღების გზით. მათ კუპაჟირებას, კუპაჟში რქაწითელის ჯიშის ყურძნის ტკბილის შეყვანას, ნახშირორჟანგის წნევის ქვეშ კუპაჟის დადუღებას, შამპანიზირებული ღვინის გაცივებას და მის დაყოვნებას, ამასთან ღვინომასალად დამატებით იღებენ ცოლიკოურსა და ციცქას ჯიშის ყურძენს, ტკბილის დადუღების შემდეგ ღვინომასალებს 260-265 თვეს აყოვნებენ საფუვრებზე, კუპაჟირებისათვის იყენებენ რქაწითელის, ცოლიკოურის, მწვანესა და ციცქას ჯიშების ყურძნიდან მიღებულ ღვინომასალებს საერთო მოცულობის 55-60, 25-30, 10,15 5-10%-ის შესაბამისი რაოდენობით, კუპაჟში დამატებით შეაქვთ ცოლიკოურის და მწვანეს ჯიშის ყურძნის ტკბილი საერთო მოწულობის 25-30 და 1- 15 % შესაბამისი რაოდენობით, ამასთან რქაწითელის ჯიშის ყურძნის წვენი გამოიყენება საერთო მოწულობის 55-60% რაოდენობით, ხოლო შამპანიზერებულ ღვინოს აყოვნებენ მისი გაცივების წინ არანაკლებ ერთი თვის განმავლობაში.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.