National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ღვინის ნატურალობის დადგენის ხერხი ლევან მუჯირი, მარინა გულიაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 29.01.97 #1Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 574 , B, 1997-01-29, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Ascertaining of the Naturalness of the Wine : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1998 574 B : (51) C 12 G1/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/06
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება მეღვინეობას, კერძოდ ევროპული და კახური ღვინოების ნატურალობის დადგენის ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაკლები ცდომილება ღვინის ნატურალობის განსაზღვრისას. ხერხი ითვალისწინებს ქიმიური ნივთიერების რაოდენობის განსაზღვრას და რაოდენობის მიხედვით ნატურალობის დადგენას, რაც ხდება ოქსიფენილეთილის სპირტის (ტიროზოლის) რაოდენობის განსაზღვრით. ამასთან, მისი რაოდენობა ნატურალურ ღვინოში უნდა შეადგენდეს არა ნაკლებ 2 მგ/ლ.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/06 (Browse shelf(Opens below)) P 1998 574 B Not for loan 2014-5484

გამოგონება განეკუთვნება მეღვინეობას, კერძოდ ევროპული და კახური ღვინოების ნატურალობის დადგენის ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაკლები ცდომილება ღვინის ნატურალობის განსაზღვრისას. ხერხი ითვალისწინებს ქიმიური ნივთიერების რაოდენობის განსაზღვრას და რაოდენობის მიხედვით ნატურალობის დადგენას, რაც ხდება ოქსიფენილეთილის სპირტის (ტიროზოლის) რაოდენობის განსაზღვრით. ამასთან, მისი რაოდენობა ნატურალურ ღვინოში უნდა შეადგენდეს არა ნაკლებ 2 მგ/ლ.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.