Normal view MARC view ISBD view

არაყის "მედეა" წარმოების ხერხი ზურაბ კაკაბაძე.

Contributor(s): კაკაბაძე, ზურაბ, გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 09 25 # 11.Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი -3 გვ.Patent information: 389 , Y, 1998-09-25, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Vodka “Medea” : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1998 389 Y : (51) C 12 G 3/04 (IPC, 2006).Subject(s): ლიქიორ-არყის წარმოება | ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელები | არაყი | მედეა | კვების მრეწველობაOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for the utility model here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება, მზა პროდუქციის ხარისხის ამაღლება და ალკოჰოლიანი სასმელის ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი არყის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს წყლის მომზადებას და მასში სპირტის შერევას, ნაზავში მინერალური მარილების შეტანას "ბორჯომის" ტიპის მინერალური წყლებით, 1000 დალ-ზე 220 ლ. რაოდენობით, აგრეთვე საჭირო სარეცეპტურო ინგრედიენტების შეტანას, ამსათან, მათი ნაზავში შეტანის შემდეგ წარმოებს ელექტროლიზი ვერცხლის ელექტროდის მეშვეობით 10-15 წუთის განმავლობაში და სტაბილიზაცია 1000-1500 ა/მ დაძაბულობის მაგნიტურ ველში 15-20 წუთის განმავლობაში, ფილტრაციას, დაყოვნებას 48 საათი და ჩამოსხმას. 3. გამოყენების სფერო ლიქიორ-არყის წარმოება
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G3/04 (Browse shelf) U 1998 389 Y Not for loan

1. ტექნიკური შედეგი ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება, მზა პროდუქციის ხარისხის ამაღლება და ალკოჰოლიანი სასმელის ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი არყის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს წყლის მომზადებას და მასში სპირტის შერევას, ნაზავში მინერალური მარილების შეტანას "ბორჯომის" ტიპის მინერალური წყლებით, 1000 დალ-ზე 220 ლ. რაოდენობით, აგრეთვე საჭირო სარეცეპტურო ინგრედიენტების შეტანას, ამსათან, მათი ნაზავში შეტანის შემდეგ წარმოებს ელექტროლიზი ვერცხლის ელექტროდის მეშვეობით 10-15 წუთის განმავლობაში და სტაბილიზაცია 1000-1500 ა/მ დაძაბულობის მაგნიტურ ველში 15-20 წუთის განმავლობაში, ფილტრაციას, დაყოვნებას 48 საათი და ჩამოსხმას. 3. გამოყენების სფერო ლიქიორ-არყის წარმოება

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას