Normal view MARC view ISBD view

მაგარი სასმელი "ტარხუნა" ჯემალ მესხი, რამაზ მესხი, ბონდო კალანდაძე, გურამ ფერაძე, ზურაბ ტატიშვილი, ნათელა ბასილაძე.

Contributor(s): მესხი, ჯემალ გამომგონებელი | მესხი, რამაზ გამომგონებელი | ბონდო, კალანდაძე, გამომგონებელი | ფერაძე, გურამ გამომგონებელი გამომგონებელი | ტატიშვილი, ზურაბ გამომგონებელი | ბასილაძე, ნათელა გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 05 05 N 6.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Patent information: 1708, B, 1999-05-05 , published, SakpatentiOther title: = Strong Drink “Tarkhuna” : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1999 1708 B : (51) C 12 G 3/06 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელები | კვების მრეწველობა | არაყი | ლიქიორი | სპირტი | ტარხუნაOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | გამოგონებაზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for inventions here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი. ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი. სასმელი 1000 დალ-ზე შეიცავს რექტიფიცირებულ ეთილის სპირტს, ნაყენის სახით ტარხუნის არომატულ წყალს სასმელის 40 მოც.% სიმაგრეზე გადაანგარიშებით, ტარხუნის არომატულ წყალზე დამზადებულ 18-20 ლ 65,8%- იან შაქრის სიროფს, 18-20 ლ ტარხუნის არომატულ სპირტს და 0,05-0,095 კგ საკვებ საღებავს. 3. გამოყენების სფერო. კვების მრეწველობა, კერძოდ ლიქიორ-არყის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G3/06 (Browse shelf) P 1999 1708 B Not for loan

1. ტექნიკური შედეგი. ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი. სასმელი 1000 დალ-ზე შეიცავს რექტიფიცირებულ ეთილის სპირტს, ნაყენის სახით ტარხუნის არომატულ წყალს სასმელის 40 მოც.% სიმაგრეზე გადაანგარიშებით, ტარხუნის არომატულ წყალზე დამზადებულ 18-20 ლ 65,8%- იან შაქრის სიროფს, 18-20 ლ ტარხუნის არომატულ სპირტს და 0,05-0,095 კგ საკვებ საღებავს. 3. გამოყენების სფერო. კვების მრეწველობა, კერძოდ ლიქიორ-არყის წარმოება.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას