Normal view MARC view ISBD view

სუფრის მშრალი წითელი ღვინის მიღების ხერხი თამაზ კობაიძე, გიორგი ჩახუნაშვილი.

Contributor(s): კობაიძე, თამაზ გამომგონებელი | ჩახუნაშვილი, გიორგი, გამომგონებელი [გამომგონებელი] | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2003 07 10 # 13.Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ.Patent information: 1003, Y, 2003-07-10, published, SakpatentOther title: = Method for Production of Table Dry Wine : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2003 1003 Y : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელები | მეღვინეობა | ღვინოOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for the utility model here Summary: ხერხი ითვალისწინებს საფერავის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით, მიღებული დურდოს წინასწარ გამოწნეხვას ტკბილის და დურდოს განცალკევებით, რის შემდეგაც მიღებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დურდო თავსდება საფერმენტაციო კამერაში. მიღებული ფერმენტირე- ბული დურდო შეიტანება სულფიტირებულ ტკბილში ალკოჰოლური დუღილისათვის. შემდეგ წარმოებს ღვინომასალის დურდოდან მოხსნა თვითნადენი და გამოწნეხილი პირველი ფრაქციის მიღებით, ბოლომდე დადუღება, შევსება ანალოგიური ღვინომასალით. შემდეგ ხორციელდება ღვინომასალის დაყოვნება 15-20 C ტემპერატურაზე 5-30 დღის განმავლო- ბაში და ლექიდან მოხსნა. ეგალიზაციის შემდეგ ხდება დაყოვნება 20-30 დღის განმავ- ლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს ღვინის ფილტრაცია, გადაღება და ჩამოსხმა.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/02 (Browse shelf) U 2003 1003 Y Not for loan

ხერხი ითვალისწინებს საფერავის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით, მიღებული დურდოს წინასწარ გამოწნეხვას ტკბილის და დურდოს განცალკევებით, რის შემდეგაც მიღებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დურდო თავსდება საფერმენტაციო კამერაში. მიღებული ფერმენტირე- ბული დურდო შეიტანება სულფიტირებულ ტკბილში ალკოჰოლური დუღილისათვის. შემდეგ წარმოებს ღვინომასალის დურდოდან მოხსნა თვითნადენი და გამოწნეხილი პირველი ფრაქციის მიღებით, ბოლომდე დადუღება, შევსება ანალოგიური ღვინომასალით. შემდეგ ხორციელდება ღვინომასალის დაყოვნება 15-20 C ტემპერატურაზე 5-30 დღის განმავლო- ბაში და ლექიდან მოხსნა. ეგალიზაციის შემდეგ ხდება დაყოვნება 20-30 დღის განმავ- ლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს ღვინის ფილტრაცია, გადაღება და ჩამოსხმა.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას