National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სუფრის მშრალი წითელი ღვინის მიღების ხერხი თამაზ კობაიძე, გიორგი ჩახუნაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2003 07 10 # 13Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვPatent information: 1003, Y, 2003-07-10, published, SakpatentOther title:
  • = Method for Production of Table Dry Wine : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2003 1003 Y : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს საფერავის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით, მიღებული დურდოს წინასწარ გამოწნეხვას ტკბილის და დურდოს განცალკევებით, რის შემდეგაც მიღებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დურდო თავსდება საფერმენტაციო კამერაში. მიღებული ფერმენტირე- ბული დურდო შეიტანება სულფიტირებულ ტკბილში ალკოჰოლური დუღილისათვის. შემდეგ წარმოებს ღვინომასალის დურდოდან მოხსნა თვითნადენი და გამოწნეხილი პირველი ფრაქციის მიღებით, ბოლომდე დადუღება, შევსება ანალოგიური ღვინომასალით. შემდეგ ხორციელდება ღვინომასალის დაყოვნება 15-20 C ტემპერატურაზე 5-30 დღის განმავლო- ბაში და ლექიდან მოხსნა. ეგალიზაციის შემდეგ ხდება დაყოვნება 20-30 დღის განმავ- ლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს ღვინის ფილტრაცია, გადაღება და ჩამოსხმა.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) U 2003 1003 Y Not for loan 2014-5497

ხერხი ითვალისწინებს საფერავის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით, მიღებული დურდოს წინასწარ გამოწნეხვას ტკბილის და დურდოს განცალკევებით, რის შემდეგაც მიღებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ხოლო დურდო თავსდება საფერმენტაციო კამერაში. მიღებული ფერმენტირე- ბული დურდო შეიტანება სულფიტირებულ ტკბილში ალკოჰოლური დუღილისათვის. შემდეგ წარმოებს ღვინომასალის დურდოდან მოხსნა თვითნადენი და გამოწნეხილი პირველი ფრაქციის მიღებით, ბოლომდე დადუღება, შევსება ანალოგიური ღვინომასალით. შემდეგ ხორციელდება ღვინომასალის დაყოვნება 15-20 C ტემპერატურაზე 5-30 დღის განმავლო- ბაში და ლექიდან მოხსნა. ეგალიზაციის შემდეგ ხდება დაყოვნება 20-30 დღის განმავ- ლობაში, რის შემდეგაც წარმოებს ღვინის ფილტრაცია, გადაღება და ჩამოსხმა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.