National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ყურძნის ტკბილის დამუშავების ხერხი რობერტ მამულაშვილი, გივი გეთიაშვილი, პაატა ჯოხაძე, ზეინაბი ტაბიძე, ლუიზა ეჯიბია, გიორგი კახნიაშვილი, თენგიზ ნანიტაშვილი, ნუგზარ ბაღათურია.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 09 25 # 11Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვPatent information: 1474, B, 1998-09-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Processing Wort : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE 1474 A : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02;
  • C12H1/04
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ღვინომჟავა მარილების კრისტალების წარმოქმნის თავიდან აცილება, ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2. არსი ყურძნის ტკბილის გადამუშავების ხერხი ითვალისწინებს დაწმენდილ ყურძნის ტკბილში იონცვლითი პროცესების ჩატარებას იონმცვლელი საშუალების გამოყენებით, ამასთან, იონმცვლელ საშუალებად გამოიყენება ცეოლითის-კლინოპთილოლითის 0,7-1,2 მმ დიამეტრის მქონე წყალბადის ფორმაში მოყვანილი გრანულები, რომელთაც გააჩნია სტატიკური მიმოცვლითი ტევადობა 3,02-3,05 მგ.ექვ/გ. 3. გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, ყურძნის ტკბილის კრისტალური სიმღვრივის თავიდან აცილების ხერხები.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) P 1998 1474 B Not for loan 2014-5527

1. ტექნიკური შედეგი ღვინომჟავა მარილების კრისტალების წარმოქმნის თავიდან აცილება, ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2. არსი ყურძნის ტკბილის გადამუშავების ხერხი ითვალისწინებს დაწმენდილ ყურძნის ტკბილში იონცვლითი პროცესების ჩატარებას იონმცვლელი საშუალების გამოყენებით, ამასთან, იონმცვლელ საშუალებად გამოიყენება ცეოლითის-კლინოპთილოლითის 0,7-1,2 მმ დიამეტრის მქონე წყალბადის ფორმაში მოყვანილი გრანულები, რომელთაც გააჩნია სტატიკური მიმოცვლითი ტევადობა 3,02-3,05 მგ.ექვ/გ. 3. გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, ყურძნის ტკბილის კრისტალური სიმღვრივის თავიდან აცილების ხერხები.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.