National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მადერის ტიპის მაგარი ღვინის მიღების ხერხი კონსტანტინე ბალავაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):2005 11 10 #21Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვPatent information: 1208 , Y, 2005-11-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Fortified Wine : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2005 1208 Y : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/02
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს რქაწითელის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით,სულფიტაციას გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, საფუვრის წმინდა კულტურის შეტანას, დურდოს გაამოწნეხვას თვითნადენი და პირველი ფრაქციის მიღებით, ალკიჰოლურ დიღილს, ლექიდან მოხსნას, დასპირტვას, ეგალიზაციას, მადერიზაციას, კუპაჟს, ფილტრაციას, გადაღებას და ჩამოსხმას, ამასთან, გამოწნეხვის წინ წარმოებს დურდოს გაცხელება 60 - 70 C ტემპერატურამდე 10 წუთის განმავლობაში, ხოლო შემდეგ ხდება მიღებული თვითნადენი და პირველი ფრაქციის გაცივება თბიმცვლელში, გაციებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ლექიდან მოხსნის შემდეგ კი ტკბილში შეტანება საფუვრის წმინდა კულტურა. 3. გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, მადერის ტიპის მაგარი ღვინის დამზადების ხერხები.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/02 (Browse shelf(Opens below)) U 2005 1208 Y Not for loan 2014-5530

1. ტექნიკური შედეგი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს რქაწითელის ჯიშის ყურძნის კლერტის გაცლას, მის დაჭყლეტას დურდოს მიღებით,სულფიტაციას გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, საფუვრის წმინდა კულტურის შეტანას, დურდოს გაამოწნეხვას თვითნადენი და პირველი ფრაქციის მიღებით, ალკიჰოლურ დიღილს, ლექიდან მოხსნას, დასპირტვას, ეგალიზაციას, მადერიზაციას, კუპაჟს, ფილტრაციას, გადაღებას და ჩამოსხმას, ამასთან, გამოწნეხვის წინ წარმოებს დურდოს გაცხელება 60 - 70 C ტემპერატურამდე 10 წუთის განმავლობაში, ხოლო შემდეგ ხდება მიღებული თვითნადენი და პირველი ფრაქციის გაცივება თბიმცვლელში, გაციებულ ტკბილს უტარდება სულფიტაცია გოგირდოვანი ანჰიდრიდით, ლექიდან მოხსნის შემდეგ კი ტკბილში შეტანება საფუვრის წმინდა კულტურა. 3. გამოყენების სფერო მეღვინეობა, კერძოდ, მადერის ტიპის მაგარი ღვინის დამზადების ხერხები.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.