Normal view MARC view ISBD view

ალკოჰოლიანი სასმელის წარმოების ხერხი ირაკლი მონიავა, გიორგი გრიგორაშვილი, ფელიქს მაჭავარიანი.

Contributor(s): მონიავა, ირაკლი გამომგონებელი | გრიგორაშვილი, გიორგი გამომგონებელი | მაჭავარიანი, ფელიქს გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1994 26 12 #2.Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Patent information: 35 , Y, 1994-12-25, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Alcoholic Drinks : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1995 35 Y : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლიანი სასმელები | სასმელები | კვების მრეწველობაOnline resources: პატენტის სრული ტექსტი ნახეთ აქ | სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული აღწერილობა მონახეთ აქ | Search patent description for the utility model here Summary: სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება კვების მრეწველობას და გამოიყენება არომა- ტიზებული ალკოჰოლიანი სასმელების წარ-მოებისას. სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელის წარმოების პროცესის გამარტივება და დაჩქარების შესაძლებლობა. ხერხი ითვალისწინებს ღვინის წარმოების ნარჩენების ექსტრაქციას 40:43 მოც. % ეთილის სპირტის წყალხსნარით 3-5 დღე-ღამის განმავ-ლობაში 18-22?ჩ ტემპერატურაზე, ამასთან, ნედლეულად გამოიყენება ყურძნის კლერტი, ექსტრაგენტისა და ნედლეულის შეფარდებით 15?20:1.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G1/02 (Browse shelf) U 1995 35 Y Not for loan

სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება კვების მრეწველობას და გამოიყენება არომა- ტიზებული ალკოჰოლიანი სასმელების წარ-მოებისას. სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელის წარმოების პროცესის გამარტივება და დაჩქარების შესაძლებლობა. ხერხი ითვალისწინებს ღვინის წარმოების ნარჩენების ექსტრაქციას 40:43 მოც. % ეთილის სპირტის წყალხსნარით 3-5 დღე-ღამის განმავ-ლობაში 18-22?ჩ ტემპერატურაზე, ამასთან, ნედლეულად გამოიყენება ყურძნის კლერტი, ექსტრაგენტისა და ნედლეულის შეფარდებით 15?20:1.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას