დაგაზირებული ღვინის დამზადების ხერხი ავთანდილ ქომეთიანი, გიორგი გეწაძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.06.1996 w. #2Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვPatent information: 80 , Y, 1996-06-01, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Aerated Wine : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1996 80 Y : (51) C 12 G 1/06 (IPC, 2006)
- C12G1/06
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/06 (Browse shelf(Opens below)) | U 1996 80 Y | Not for loan | 2014-5556 |
ასარგებლო მოდელი განეკუთვნება მეღვინეობას, კერძოდ, ცქრიალა ღვინის დამზადების ხერხებს. სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია დაგაზიანებული ღვინის დამზადების ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. ღვინის კუპაჟის დამზადება წარმოებს ორდინალური თეთრი ან წითელი ღვინომასალისაგან, როგორიცაა "ჰერეთი" - 28 - 32 მას%, "გელათი" - 28 - 32 მას%, "სახალისო" - 38 - 42 მას%, ამასთან, კუპაჟირებისას შეაქვთ ლიმონის მჟავა და შაქარი - 2,0 - 2,2% შაქრიანობის მისაღწევად, მასას ურევენ 2 საათის განმავლობაში, შემდეგ ხდება დაწებოება, გაკამკამება, 20 - 24 საათით დაყოვნება, ფილტრაცია, 2 - 3 °C ტემპერატურამდე გაციება და ნახშირორჟანგით გამდიდრდება ბოთლში ჩამოსხმისას 280 - 300 კპა წნევის მისაღწევად.
There are no comments on this title.