National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სასმელის დაგაზიანების ხერხი პაატა რუსაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 29.01.1997 w. #1Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი -3 გვPatent information: 145 , Y, 1997-01-29, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Aerating of Drinks : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1997 145 Y : (51) C 12 G 1/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/06
Online resources: Summary: სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება ყურძნისა და ხილ-კენკროვანი სასმელების, ასევე ღვინოების დაგაზიანების ტექნოლოგიას. მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელიდან გაჯერებული აირების წინასწარ გამოცალკევების ხარჯზე ნახშირორჟანგით მისი გაჯერების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს სასმელისათვის ვაკუუმ-გარემოს შექმნას 0,5 . 104 _ 1. 04.პა წნევის პირობებში, მის გათბობას 21-45(ჩ ტემპერატურაზე 1-5 წთ განმავლობაში და მისგან გამოყოფილი აირების გამოცალკევებას, ხოლო ამის შემდეგ სასმელის გაცივებას, ნახშირორჟანგით დაგაზიანებას, ბოთლებში ჩამოსხმას და მათ დაცობას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/06 (Browse shelf(Opens below)) U 1997 145 Y Not for loan 2014-5558

სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება ყურძნისა და ხილ-კენკროვანი სასმელების, ასევე ღვინოების დაგაზიანების ტექნოლოგიას. მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელიდან გაჯერებული აირების წინასწარ გამოცალკევების ხარჯზე ნახშირორჟანგით მისი გაჯერების ხარისხის ამაღლება. ხერხი ითვალისწინებს სასმელისათვის ვაკუუმ-გარემოს შექმნას 0,5 . 104 _ 1. 04.პა წნევის პირობებში, მის გათბობას 21-45(ჩ ტემპერატურაზე 1-5 წთ განმავლობაში და მისგან გამოყოფილი აირების გამოცალკევებას, ხოლო ამის შემდეგ სასმელის გაცივებას, ნახშირორჟანგით დაგაზიანებას, ბოთლებში ჩამოსხმას და მათ დაცობას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.