Normal view MARC view ISBD view

პოლიფენოლებით კონცენტრირებული ექსტრაქტების დამზადების ხერხი ლევან მუჯირი, თამარ ასაშვილი, ნონა ჯორჯიკია, თამაზ კობაიძე, ნანა ებელაშვილი, მარინა გულიაშვილი, ნინო ჩხარტიშვილი.

Contributor(s): მუჯირი, ლევან გამომგონებელი | ასაშვილი, თამარ გამომგონებელი | ჯორჯიკია, ნონა გამომგონებელი | კობაიძე, თამაზ გამომგონებელი | გულიაშვილი, მარინა გამომგონებელი | ჩხარტიშვილი, ნინო გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2011 06 10 # 11.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.Patent information: 5242, B, 2011-06-10, published, SakpatentiOther title: = METHOD FOR PREPARATION OF THE EXTRACTS CONCENTRATED BY POLYPHENOLS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2011 5242 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | უალკოჰოლო სასმელები | კვების მრეწველობა | პოლიფენოლი | ყურძენი | ექსტრაქტიOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის ჯიშის ყურძნიდან ახლადგამოწნეხილი დურდოს ექსტრაქციას ცხელი წყლით, ამასთან, ექსტრაგენტის რაოდენობა შეადგენს ამ დურდოდან გამოწნეხილი წვენის მოცულობის ნახევარს,მიღებულ მასას აყოვნებენ ექსტრაგენტის ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, ხოლო 25 °C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ გამოწნეხავენ, მიღებულ ექსტრაქტს აყოვნებენ 3 - 4 საათის განმავლობაში, გადააქვთ დეკანტაციით და უკეთებენ პასტერიზაციას ან სატურაციას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/00 (Browse shelf) P 2011 5242 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის ჯიშის ყურძნიდან ახლადგამოწნეხილი დურდოს ექსტრაქციას ცხელი წყლით, ამასთან, ექსტრაგენტის რაოდენობა შეადგენს ამ დურდოდან გამოწნეხილი წვენის მოცულობის ნახევარს,მიღებულ მასას აყოვნებენ ექსტრაგენტის ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, ხოლო 25 °C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ გამოწნეხავენ, მიღებულ ექსტრაქტს აყოვნებენ 3 - 4 საათის განმავლობაში, გადააქვთ დეკანტაციით და უკეთებენ პასტერიზაციას ან სატურაციას.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას