National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

პოლიფენოლებით კონცენტრირებული ექსტრაქტების დამზადების ხერხი ლევან მუჯირი, თამარ ასაშვილი, ნონა ჯორჯიკია, თამაზ კობაიძე, ნანა ებელაშვილი, მარინა გულიაშვილი, ნინო ჩხარტიშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2011 06 10 # 11Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 5242, B, 2011-06-10, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD FOR PREPARATION OF THE EXTRACTS CONCENTRATED BY POLYPHENOLS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2011 5242 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის ჯიშის ყურძნიდან ახლადგამოწნეხილი დურდოს ექსტრაქციას ცხელი წყლით, ამასთან, ექსტრაგენტის რაოდენობა შეადგენს ამ დურდოდან გამოწნეხილი წვენის მოცულობის ნახევარს,მიღებულ მასას აყოვნებენ ექსტრაგენტის ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, ხოლო 25 °C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ გამოწნეხავენ, მიღებულ ექსტრაქტს აყოვნებენ 3 - 4 საათის განმავლობაში, გადააქვთ დეკანტაციით და უკეთებენ პასტერიზაციას ან სატურაციას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2011 5242 B Not for loan 2014-5651

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის ჯიშის ყურძნიდან ახლადგამოწნეხილი დურდოს ექსტრაქციას ცხელი წყლით, ამასთან, ექსტრაგენტის რაოდენობა შეადგენს ამ დურდოდან გამოწნეხილი წვენის მოცულობის ნახევარს,მიღებულ მასას აყოვნებენ ექსტრაგენტის ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, ხოლო 25 °C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ გამოწნეხავენ, მიღებულ ექსტრაქტს აყოვნებენ 3 - 4 საათის განმავლობაში, გადააქვთ დეკანტაციით და უკეთებენ პასტერიზაციას ან სატურაციას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.