პოლიფენოლებით კონცენტრირებული წითელი ჯიშის ყურძნის წვენის დამზადების ხერხი ლევან მუჯირი, თამაზ კობაიძე, ნინო ჩხარტიშვილი, თამარ ასაშვილი, ნონა ჯორჯიკია, ნანა ებელაშვილი, მარინა გულიაშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2011 06 10 #11Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები : 1 დამოუკიდებელი. ცხრილი: 1Patent information: 5237 , B, 2011-06-10, published, SakpatentiOther title:- = METHOD FOR PREPARATION OF JUICE OF RED GRAPES VARIETIES CONCENTRATED BY POLYPHENOLS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2011 5237 B : (51) A 23 L 2/02 (IPC, 2006)
- A23L2/02
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L2/02 (Browse shelf(Opens below)) | P 2011 5237 B | Not for loan | 2014-5652 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის მტევნების გარეცხვას, კლერტის გაცლას, დაჭყლეტას, გაცხელებას, გაციებას, გამოწნეხვას და პასტერიზაციას, ამასთან, ყურძნის მტევნებს გარეცხვის შემდეგ აცხელებენ პერიოდული მორევით, 30 - 25°C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ კი აცილებენ კლერტს და ჭყლეტავენ, დურდოდან გამოწნეხავენ წვენს, მიღებული წვენის 2/3-ს აცხელებენ 80°C ტემპერატურამდე და ამატებენ დურდოს, გაგრილების შემდეგ წვენს გამოწნეხავენ და აყოვნებენ გრილ სათავსში 3 - 4 საათის განმავლობაში.
There are no comments on this title.