Normal view MARC view ISBD view

პოლიფენოლებით კონცენტრირებული წითელი ჯიშის ყურძნის წვენის დამზადების ხერხი ლევან მუჯირი, თამაზ კობაიძე, ნინო ჩხარტიშვილი, თამარ ასაშვილი, ნონა ჯორჯიკია, ნანა ებელაშვილი, მარინა გულიაშვილი.

Contributor(s): მუჯირი, ლევან გამომგონებელი | კობაიძე, თამაზ გამომგონებელი | ჩხარტიშვილი, ნინო გამომგონებელი | ასაშვილი, თამარ გამომგონებელი | ჯორჯიკია, ნონა გამომგონებელი | ებელაშვილი, ნანა გამომგონებელი | გულიაშვილი, მარინა გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2011 06 10 #11.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები : 1 დამოუკიდებელი. ცხრილი: 1.Patent information: 5237 , B, 2011-06-10, published, SakpatentiOther title: = METHOD FOR PREPARATION OF JUICE OF RED GRAPES VARIETIES CONCENTRATED BY POLYPHENOLS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2011 5237 B : (51) A 23 L 2/02 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | უალკოჰოლო სასმელები | კვების მრეწველობა | პოლიფენოლი | ყურძენი | წვენიOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის მტევნების გარეცხვას, კლერტის გაცლას, დაჭყლეტას, გაცხელებას, გაციებას, გამოწნეხვას და პასტერიზაციას, ამასთან, ყურძნის მტევნებს გარეცხვის შემდეგ აცხელებენ პერიოდული მორევით, 30 - 25°C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ კი აცილებენ კლერტს და ჭყლეტავენ, დურდოდან გამოწნეხავენ წვენს, მიღებული წვენის 2/3-ს აცხელებენ 80°C ტემპერატურამდე და ამატებენ დურდოს, გაგრილების შემდეგ წვენს გამოწნეხავენ და აყოვნებენ გრილ სათავსში 3 - 4 საათის განმავლობაში.
List(s) this item appears in: ყურძნის წვენის ტექნოლოგია
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/02 (Browse shelf) P 2011 5237 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს საფერავის, თავკვერის, ასურეთული შავის, შავკაპიტოს ან მესხური შავის მტევნების გარეცხვას, კლერტის გაცლას, დაჭყლეტას, გაცხელებას, გაციებას, გამოწნეხვას და პასტერიზაციას, ამასთან, ყურძნის მტევნებს გარეცხვის შემდეგ აცხელებენ პერიოდული მორევით, 30 - 25°C ტემპერატურამდე გაგრილების შემდეგ კი აცილებენ კლერტს და ჭყლეტავენ, დურდოდან გამოწნეხავენ წვენს, მიღებული წვენის 2/3-ს აცხელებენ 80°C ტემპერატურამდე და ამატებენ დურდოს, გაგრილების შემდეგ წვენს გამოწნეხავენ და აყოვნებენ გრილ სათავსში 3 - 4 საათის განმავლობაში.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას