Normal view MARC view ISBD view

მატონიზირებელი უალკოჰოლო სასმელის მიღების ხერხი ვიქტორ მოროშკინი, გიორგი ჩახუნაშვილი, ირაკლი კალანდია, კონსტანტინე ჩახუნაშვილი.

Contributor(s): მოროშკინი, ვიქტორ გამომგონებელი | კალანდია, ირაკლი გამომგონებელი | ჩახუნაშვილი, კონსტანტინე გამომგონებელი | ჩახუნაშვილი, გიორგი, გამომგონებელი [გამომგონებელი] | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2002 05 10 # 9.Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; ცხრილი: 1.Patent information: 902, Y, 2002-05-10, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Tonic Non-Alcoholic Drink : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2002 902 U : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006).Subject(s): უალკოჰოლო სასმელები | სასმელები | კვების მრეწველობა | ღვინო | წვენიOnline resources: Search patent description for the utility model here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მიზნობრივი პროდუქციის კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, ორგანოლეპტი- კური მახასიათებლების გაუმჯობესება და უალკოჰოლო სასმელების ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ციტრუსის ნაყენის კუპაჟირებას მატონიზირებელ და არომატულ- -საგემოვნო დანამატებთან, კუპაჟის დაყოვნებას, ნახშიროჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას, ამასთან, მატონიზირებელი დანამატის სახით გამოიყენება ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრატი, ხოლო არომატულ-საგემოვნო დანამატის სახით - ყუ- რძნის ან ხილ-კენკრას წვენი, ტარხუნის ნაყენი, ან ღვინო, ამასთან, კუპაჟირების წინ არომატულ-საგემოვნო დანამატისაგან წინასწარ მზადდება შაქრიანი სიროფი, ხოლო კუპაჟირების შემდეგ წარმოებს ფილტრაცია და ნახშირორჟანგით გაჯერება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/00 (Browse shelf) U 2002 902 Y Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მიზნობრივი პროდუქციის კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, ორგანოლეპტი- კური მახასიათებლების გაუმჯობესება და უალკოჰოლო სასმელების ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ციტრუსის ნაყენის კუპაჟირებას მატონიზირებელ და არომატულ- -საგემოვნო დანამატებთან, კუპაჟის დაყოვნებას, ნახშიროჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას, ამასთან, მატონიზირებელი დანამატის სახით გამოიყენება ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრატი, ხოლო არომატულ-საგემოვნო დანამატის სახით - ყუ- რძნის ან ხილ-კენკრას წვენი, ტარხუნის ნაყენი, ან ღვინო, ამასთან, კუპაჟირების წინ არომატულ-საგემოვნო დანამატისაგან წინასწარ მზადდება შაქრიანი სიროფი, ხოლო კუპაჟირების შემდეგ წარმოებს ფილტრაცია და ნახშირორჟანგით გაჯერება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას