National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მატონიზირებელი უალკოჰოლო სასმელის მიღების ხერხი ვიქტორ მოროშკინი, გიორგი ჩახუნაშვილი, ირაკლი კალანდია, კონსტანტინე ჩახუნაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2002 05 10 # 9Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; ცხრილი: 1Patent information: 902, Y, 2002-05-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Tonic Non-Alcoholic Drink : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2002 902 U : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მიზნობრივი პროდუქციის კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, ორგანოლეპტი- კური მახასიათებლების გაუმჯობესება და უალკოჰოლო სასმელების ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ციტრუსის ნაყენის კუპაჟირებას მატონიზირებელ და არომატულ- -საგემოვნო დანამატებთან, კუპაჟის დაყოვნებას, ნახშიროჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას, ამასთან, მატონიზირებელი დანამატის სახით გამოიყენება ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრატი, ხოლო არომატულ-საგემოვნო დანამატის სახით - ყუ- რძნის ან ხილ-კენკრას წვენი, ტარხუნის ნაყენი, ან ღვინო, ამასთან, კუპაჟირების წინ არომატულ-საგემოვნო დანამატისაგან წინასწარ მზადდება შაქრიანი სიროფი, ხოლო კუპაჟირების შემდეგ წარმოებს ფილტრაცია და ნახშირორჟანგით გაჯერება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) U 2002 902 Y Not for loan 2014-5691

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მიზნობრივი პროდუქციის კვებითი და ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, ორგანოლეპტი- კური მახასიათებლების გაუმჯობესება და უალკოჰოლო სასმელების ასორტიმენტის გაფარ- თოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ციტრუსის ნაყენის კუპაჟირებას მატონიზირებელ და არომატულ- -საგემოვნო დანამატებთან, კუპაჟის დაყოვნებას, ნახშიროჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას, ამასთან, მატონიზირებელი დანამატის სახით გამოიყენება ყვავილის მტვრის წყალ-სპირტიანი ექსტრატი, ხოლო არომატულ-საგემოვნო დანამატის სახით - ყუ- რძნის ან ხილ-კენკრას წვენი, ტარხუნის ნაყენი, ან ღვინო, ამასთან, კუპაჟირების წინ არომატულ-საგემოვნო დანამატისაგან წინასწარ მზადდება შაქრიანი სიროფი, ხოლო კუპაჟირების შემდეგ წარმოებს ფილტრაცია და ნახშირორჟანგით გაჯერება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.