Normal view MARC view ISBD view

მატონიზებელი სასმელის წარმოების ხერხი ინგუშ ჭოლაძე, ეთერ მაგრაქველიძე, მირზა ჭოლაძე, ზურაბ მაისურაძე, ვლადიმერ ბოკუჩავა.

Contributor(s): ჭოლაძე, ინგუშ გამომგონებელი | მაგრაქველიძე, ეთერ გამომგონებელი | ჭოლაძე, მირზა გამომგონებელი | მაისურაძე, ზურაბ გამომგონებელი | ბოკუჩავა, ვლადიმერ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2010 04 12 # 7. Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.Patent information: 4942 , B, 2010-04-12, published, SakpatentiOther title: = METHOD OF MANUFACTURE OF TONIC BEVERAGE : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2010 4942 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | უალკოჰოლო სასმელები | კვების მრეწველობა | წვენი | ყურძნის წვენი | მცირეალკოჰოლიანი სასმელებიOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს ყურძნიდან წვენის მიღებას, წვენის გამოწურვის შედეგად მიღებული ნარჩენის ექსტრაქციას ცხელი წყლით 15-20 წუთის განმავლობაში ნარჩენისა და ცხელი წყლის თანაფარდობით 1:(5-7), ექსტრაქტის გაფილტვრას, წვენისა და ექსტრაქტის კუპაჟირებას თანაფარდობით 1:1, რის შემდეგაც წარმოებს კუპაჟის ალკოჰოლური დუღილი ალკოჰოლის 1,5-2 მოც.% შემცველობამდე 8-10 წუთის განმავლობაში, კუპაჟის გაფილტვრას, რის შემდეგაც კუპაჟს ემატება ნატრიუმის ბენზოატი 0,02-0,04 მას.% რაოდენობით, ნახშირორჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას.
List(s) this item appears in: ყურძნის წვენის ტექნოლოგია
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/00 (Browse shelf) P 2010 4942 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ყურძნიდან წვენის მიღებას, წვენის გამოწურვის შედეგად მიღებული ნარჩენის ექსტრაქციას ცხელი წყლით 15-20 წუთის განმავლობაში ნარჩენისა და ცხელი წყლის თანაფარდობით 1:(5-7), ექსტრაქტის გაფილტვრას, წვენისა და ექსტრაქტის კუპაჟირებას თანაფარდობით 1:1, რის შემდეგაც წარმოებს კუპაჟის ალკოჰოლური დუღილი ალკოჰოლის 1,5-2 მოც.% შემცველობამდე 8-10 წუთის განმავლობაში, კუპაჟის გაფილტვრას, რის შემდეგაც კუპაჟს ემატება ნატრიუმის ბენზოატი 0,02-0,04 მას.% რაოდენობით, ნახშირორჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას