ლუდის დამზადების ხერხი ედნარ ცივაძე, ლევან ლაზიშვილი, ნოდარ ხოზრევანიძე, არსენ ტუღუში, სერგო აბაშიძე, მარინა კობახიძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2004 12 27 #24Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვPatent information: 3410, B, 2004-05-10, published, SakpatentiOther title:- = Method for Beer Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2004 3410 B : (51) C 12 C 5/00 (IPC, 2006)
- C12C5/00;
- C12C12/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12C5/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 2004 3410 B | Not for loan | 2014-5711 |
1. ტექნიკური შედეგი ლუდის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის ხანგრძლივობისა და ენერგოდანახარჯების შემ- ცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ალაოსაგან ტკბილის მომზადებას, სვიის დამატებას, სვიასთან ერთად ხარშვას, ჩაის დამატებას, ფილტრაციას, მთავარ დუღილს და დადუღებას, ამას- თან, ჩაის დამატება ხორციელდება ტკბილის სვიასთან ხარშვის დამთავრებამდე 30 წუ- თით ადრე, ან ხარშვის დამთავრებიდან 30 წუთის შემდეგ 80-90 C ტემპერატურის პირო- ბებში, ხოლო ჩაის სახით გამოიყენება ნედლი ან ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ან მზა მწვანე ჩაი, დამატების წინ ნედლი და ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ქუცმაცდება,1 ლიტრ ტკბილში ნედლი ჩაის რაოდენობა შეადგენს 10-30 გრ, ხოლო ფიქსირებული ჩაის ფოთლისა და მზა მწვანე ჩაის რაოდენობა - 3-7 გრ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლუდის წარმოება.
There are no comments on this title.