National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ლუდის დამზადების ხერხი ედნარ ცივაძე, ლევან ლაზიშვილი, ნოდარ ხოზრევანიძე, არსენ ტუღუში, სერგო აბაშიძე, მარინა კობახიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2004 12 27 #24Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვPatent information: 3410, B, 2004-05-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Beer Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2004 3410 B : (51) C 12 C 5/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12C5/00;
  • C12C12/00
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი ლუდის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის ხანგრძლივობისა და ენერგოდანახარჯების შემ- ცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ალაოსაგან ტკბილის მომზადებას, სვიის დამატებას, სვიასთან ერთად ხარშვას, ჩაის დამატებას, ფილტრაციას, მთავარ დუღილს და დადუღებას, ამას- თან, ჩაის დამატება ხორციელდება ტკბილის სვიასთან ხარშვის დამთავრებამდე 30 წუ- თით ადრე, ან ხარშვის დამთავრებიდან 30 წუთის შემდეგ 80-90 C ტემპერატურის პირო- ბებში, ხოლო ჩაის სახით გამოიყენება ნედლი ან ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ან მზა მწვანე ჩაი, დამატების წინ ნედლი და ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ქუცმაცდება,1 ლიტრ ტკბილში ნედლი ჩაის რაოდენობა შეადგენს 10-30 გრ, ხოლო ფიქსირებული ჩაის ფოთლისა და მზა მწვანე ჩაის რაოდენობა - 3-7 გრ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლუდის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12C5/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2004 3410 B Not for loan 2014-5711

1. ტექნიკური შედეგი ლუდის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის ხანგრძლივობისა და ენერგოდანახარჯების შემ- ცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ალაოსაგან ტკბილის მომზადებას, სვიის დამატებას, სვიასთან ერთად ხარშვას, ჩაის დამატებას, ფილტრაციას, მთავარ დუღილს და დადუღებას, ამას- თან, ჩაის დამატება ხორციელდება ტკბილის სვიასთან ხარშვის დამთავრებამდე 30 წუ- თით ადრე, ან ხარშვის დამთავრებიდან 30 წუთის შემდეგ 80-90 C ტემპერატურის პირო- ბებში, ხოლო ჩაის სახით გამოიყენება ნედლი ან ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ან მზა მწვანე ჩაი, დამატების წინ ნედლი და ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ქუცმაცდება,1 ლიტრ ტკბილში ნედლი ჩაის რაოდენობა შეადგენს 10-30 გრ, ხოლო ფიქსირებული ჩაის ფოთლისა და მზა მწვანე ჩაის რაოდენობა - 3-7 გრ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლუდის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.