National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

უალკოჰოლო სასმელის წარმოების ხერხი ლიანა სარჯველაძე, მარიამ პაპაშვილი, ლევან ნიკოლაიშვილი, ლუარა ქუთათელაძე, ზაირა რიჟამაძე, ნანული ორაგველიძე, დავით კოპალიანი, დავით აფხაზავა, ედნარ მიქანაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2007 07 10 #13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 1დამოუკიდებელი; 2 დამოკიდებულიPatent information: 4154 , B, 2007-07-10, published, SakpatentOther title:
  • = METHOD FOR PRODUCTION OF SOFT DRINK : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2007 4154 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულიდან თხევადი ფაზის მიღებას, მასში დამატკბობელი ნივთიერების სახით სტევიას კონცენტრატის შეტანას, საკვები მჟავისა და საგემოვნო დანამატის დამატებას, დაყოვნებას, ფილტრაციას, ჩამოსხმას, ამასთან, მცენარეული ნედლეულიდან თხევადი ფაზის მიღება ხორციელდება 5-10 მმ ზომის ნაწილაკებად დაქუცმაცებული ასკილის მშრალი ნაყოფის, კივის, ფეიჰოას და/ან ციტრუსების მშრალი ფოთლების ორჯერადი ექსტრაქციით 85-90°ჩ ტემპერატურის ცხელი წყლით, ცალ-ცალკე, წყლის აბაზანაზე, ან დიფუზიურ ექსტრაქტორში 10- 30 წთ-ის განმავლობაში, ან ადუღებით წყლის აბაზანაზე 15-20 წთ-ის განმავლობაში, წყლისა და მცენარეული ნედლეულის შეფარდებით (6-10):1 5-10%-იანი ექსტრაქტის მიღებით და შემდგომი შესქელებით, ამასთან, ექსტრაქტის მიღების შემდეგ დამატკბობელი ნივთიერება შეიტანება ცხელ წყალში გახსნილი სტევიას 10-30%-იანი მშრალი ნივთიერების შემცველობის კონცენტრატის და/ან შაქრის ნარევის სახით 3-6% რაოდენობით, ხოლო საგემოვნო დანამატების სახით შეიტანება ლიმონის, ფორთოხლის, ფეიჰოას, მსხლის, ნაღების, შოკოლადის, ტარხუნის, კოწახურის, მარწყვის, ჟოლოს, ხენდროს ესენციები 0,05-2,5% რაოდენობით. გამოგონების განხორციელების უპირატეს ვარიანტში მცენარეული ნედლეულის შრობა წარმოებს ბუნებრივად 18-20 სთ-ის განმავლობაში, ან ხელოვნურად ცხელი ჰაერის შებერვით 65-70°ჩ ტემპერატურაზე ჩაის საშრობ ღუმელში, ან საშრობი დანადგარის ვიბრაციულ მადუღარ ფენაში 8-10% ტენიანობამდე, ხოლო მცენარეულ ექსტრაქტში დამატკბობლის შეტანის შემდეგ დამატებით შეიტანება მღებავი პიგმენტები ჭარხლის ან ანწლის წვენების სახით 0,5-2,0% რაოდენობით.გამოგონების განხორციელების უპირატეს ვარიანტში მცენარეული ნედლეულის შრობა წარმოებს ბუნებრივად 18-20 სთ-ის განმავლობაში, ან ხელოვნურად ცხელი ჰაერის შებერვით 65-70°ჩ ტემპერატურაზე ჩაის საშრობ ღუმელში, ან საშრობი დანადგარის ვიბრაციულ მადუღარ ფენაში 8-10% ტენიანობამდე, ხოლო მცენარეულ ექსტრაქტში დამატკბობლის შეტანის შემდეგ დამატებით შეიტანება მღებავი პიგმენტები ჭარხლის ან ანწლის წვენების სახით 0,5-2,0% რაოდენობით.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2007 4154 B Not for loan 2014-5740

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულიდან თხევადი ფაზის მიღებას, მასში დამატკბობელი ნივთიერების სახით სტევიას კონცენტრატის შეტანას, საკვები მჟავისა და საგემოვნო დანამატის დამატებას, დაყოვნებას, ფილტრაციას, ჩამოსხმას, ამასთან, მცენარეული ნედლეულიდან თხევადი ფაზის მიღება ხორციელდება 5-10 მმ ზომის ნაწილაკებად დაქუცმაცებული ასკილის მშრალი ნაყოფის, კივის, ფეიჰოას და/ან ციტრუსების მშრალი ფოთლების ორჯერადი ექსტრაქციით 85-90°ჩ ტემპერატურის ცხელი წყლით, ცალ-ცალკე, წყლის აბაზანაზე, ან დიფუზიურ ექსტრაქტორში 10- 30 წთ-ის განმავლობაში, ან ადუღებით წყლის აბაზანაზე 15-20 წთ-ის განმავლობაში, წყლისა და მცენარეული ნედლეულის შეფარდებით (6-10):1 5-10%-იანი ექსტრაქტის მიღებით და შემდგომი შესქელებით, ამასთან, ექსტრაქტის მიღების შემდეგ დამატკბობელი ნივთიერება შეიტანება ცხელ წყალში გახსნილი სტევიას 10-30%-იანი მშრალი ნივთიერების შემცველობის კონცენტრატის და/ან შაქრის ნარევის სახით 3-6% რაოდენობით, ხოლო საგემოვნო დანამატების სახით შეიტანება ლიმონის, ფორთოხლის, ფეიჰოას, მსხლის, ნაღების, შოკოლადის, ტარხუნის, კოწახურის, მარწყვის, ჟოლოს, ხენდროს ესენციები 0,05-2,5% რაოდენობით. გამოგონების განხორციელების უპირატეს ვარიანტში მცენარეული ნედლეულის შრობა წარმოებს ბუნებრივად 18-20 სთ-ის განმავლობაში, ან ხელოვნურად ცხელი ჰაერის შებერვით 65-70°ჩ ტემპერატურაზე ჩაის საშრობ ღუმელში, ან საშრობი დანადგარის ვიბრაციულ მადუღარ ფენაში 8-10% ტენიანობამდე, ხოლო მცენარეულ ექსტრაქტში დამატკბობლის შეტანის შემდეგ დამატებით შეიტანება მღებავი პიგმენტები ჭარხლის ან ანწლის წვენების სახით 0,5-2,0% რაოდენობით.გამოგონების განხორციელების უპირატეს ვარიანტში მცენარეული ნედლეულის შრობა წარმოებს ბუნებრივად 18-20 სთ-ის განმავლობაში, ან ხელოვნურად ცხელი ჰაერის შებერვით 65-70°ჩ ტემპერატურაზე ჩაის საშრობ ღუმელში, ან საშრობი დანადგარის ვიბრაციულ მადუღარ ფენაში 8-10% ტენიანობამდე, ხოლო მცენარეულ ექსტრაქტში დამატკბობლის შეტანის შემდეგ დამატებით შეიტანება მღებავი პიგმენტები ჭარხლის ან ანწლის წვენების სახით 0,5-2,0% რაოდენობით.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.